Un cont al CEO-ului Google, Sundar Pichai, a fost spart


CEO-ul companiei Google, Sundar Pichai, este cea mai recentă personalitate, care s-a confruntat cu spargerea contului de către OurMine.

Ieri dimineață, un tweet a fost trimis din contul domnului Pichai cu mesajul: "Hei, suntem OurMine, doar vă testăm securitatea, pentru a face upgrade soluției dvs. de securitate, vă rugăm să vizitați site-ul nostru". Un mesaj similar a fost postat și în contul său Quora.

Motivația OurMine pare a fi de a-și vinde serviciul, care realizează așa-numitele controale personale și la nivel de companie, privind securitatea.

Într-o declarație pentru The Next Web, aceștia au relatat: "Noi suntem doar niște oameni care testează securitatea, niciodată nu vom schimba parolele, am făcut-o pentru că există alți hackeri care pot sparge conturile și pot schimba totul."

Dl. Pichai de la Google nu este prima persoană importantă din lumea tehnologiei care a fost "atacată" în acest fel.

La începutul acestei luni, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a avut sparte de aceeași grupare conturile de Twitter, LinkedIn și Pinterest, fiind urmat de fostul CEO Twitter, Dick Costolo.

Nu e încă clar cum obține acces gruparea, cu toate acestea OurMine susține că a intrat în contul domnului Pichai printr-o vulnerabilitate în Quora.

A fost raportată o legătură similară cu Bitly, care a fost în schimb negată. Totuși, s-a relatat că problema este reutilizarea parolelor - așa cum a fost în cazul lui Mark Zuckerberg, a cărui parolă a fost aceeași pentru toate cele trei conturi compromise.

Indiferent de cauza acestei încălcări, oamenii se pot proteja prin utilizarea unor parole distincte pentru diferite conturi, să activeze verificarea în doi pași și să fie atenți la ce site-uri integrează în conturile lor de social media.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana June 28, 2016

Lasa un comentariu