8 trilioane $ vor fi pierdute din cauza infracționalității cibernetice în următorii 5 ani


Se preconizează ca în următorii cinci ani, companiile vor înregistra pierderi de aproximativ 8 trilioane de dolari din cauza infracționalității cibernetice, conform unui nou raport.

Juniper Research a constatat că firmele din întreaga lume sunt mult mai expuse riscului din cauza conectivității tot mai mari la internet, precum și a "securității cibernetice precare a companiilor".

Raportul intitulat "Viitorul infracționalității informatice și a securității: amenințările la adresa companiilor și combaterea acestora 2017-2022", susține că aproximativ 2,8 miliarde de înregistrări de date personale vor fi furate în 2017, acest număr dublându-se în următorii trei ani, ajungând la aproximativ cinci miliarde de date.

Aceste cifre sunt deosebit de importante, în condițiile în care există o creștere din ce în ce mai mare a presiunii de a trece către noi sisteme de securitate cibernetică.

Cu toate acestea, raportul susține că, deși se înregistrează progrese în ceea ce privește tehnologiile relevante, problema se regăsește la nivelul companiilor care nu reușesc să integreze sistemele noi și vechi, fără a afecta securitatea generală a rețelei.

Cercetările au constatat că IMM-urile, care multe cheltuiesc mai puțin de 4.000 de dolari pentru măsurile de securitate în acest an, sunt susceptibile în a deveni victime ale unui atac cibernetic, deoarece este mai puțin probabil să implementeze actualizările software necesare pentru a-și proteja sistemele de rețea.

Îngrijorător, Juniper consideră că este posibil ca IMM-urile să vadă doar o creștere marginală a cheltuielilor pentru securitatea informatică în următorii cinci ani, ceea ce ar putea duce la vulnerabilități, în special în contextul atacurilor ransomware, care sunt din ce în ce mai sofisticate.

Cercetătorul James Moar, analist senior la Juniper Research a declarat: "Atacurile asupra infrastructurii spitalicești arată că securitatea informatică inadecvată poate costa acum vieți și bani.”

"Companiile de toate dimensiunile trebuie să găsească timpul și bugetul pentru a-și actualiza și securiza sistemele sau își vor pierde capacitatea de a-și îndeplini sarcinile în condiții de siguranță sau nu le vor mai putea face deloc".

Recentul atac de tip ransomware, WannaCryptor, cunoscut și sub numele de WannaCry, a demonstrat acest lucru foarte clar, multe organizații din întreaga lume găsindu-și computerele blocate, acest fapt perturbând-le afacerile obișnuite.

 

 

Georgiana June 20, 2017

Lasa un comentariu