Conturile de pe rețelele de socializare ale PlayStation au fost sparte temporar


Sony a devenit cea mai recentă companie de divertisment care a avut de suferit din pricina hackerilor, după ce conturile de social media ale PlayStation au fost sparte temporar duminică seara.

Un grup numit OurMine a susținut că ar fi cauzat compromiterea conturilor de Facebook și de Twitter ale companiei.

Sony și-a redobândit rapid controlul asupra conturilor, dar nu înainte ca hackerii să fi postat o serie de mesaje pe platformele de socializare.

Atunci când atacatorii au preluat temprar controlul asupra contului de Twitter al PlayStation, au postat un mesaj vizibil pentru cei 14,6 milioane de urmăritori ai contului, încurajând compania să contacteze grupul prin intermediul site-ului lor web. Aceasta a urmat un alt tweet la interval de trei minute, unde se preciza că nu vor împărtăși niciun fel de date și se sublinia faptul cei din spatele acestei spargeri reprezentau un grup de securitate.

playstation hack

OurMine este un bine-cunoscut grup de hackeri de securitate din Arabia Saudită care a mai spart în trecut alte conturi aparținând unor celebrități. Cu toate acestea, ei pretind a fi un grup de hacking etic și sunt interesați aparent să ajute entitățile a căror securitate o compromit susținând că nu vor decât să "indice vulnerabilitățile disponibile pentru ca acestea să poată fi remediate!"

Grupul de hackeri se etichetează pe site-ul lor web drept un "grup de hackeri de elită, cunoscut pentru multe spargeri care dezvăluie vulnerabilități în sisteme importante", mesaj afișat împreună cu o listă de servicii / promisiuni pe care le promovează.

O spargere la adresa PlayStation nu este nimic nou, platforma fiind compromisă de hackeri în 2011, atunci când rețeaua PlayStation Network a fost atacată, lăsând milioane de utilizatori PS3 fără acces la rețea timp de 23 de zile.

Xbox, celălalt lider al industriei de gaming, a suferit, de asemenea, din cauza intruziunilor nedorite a hackerilor în anul 2014, moment în care contul de asistență Xbox a fost preluat timp de 45 de minute de Armata Electronică Siriană.

Intențiile din spatele hack-ului par să se bazeze foarte mult pe promovarea grupului de hacking.

Sony încă nu a făcut o declarație oficială cu privire la acest hack, dar este doar o chestiune de timp înainte ca ei să abordeze subiectul.

 

SHANE CURTIS
CORESPONDENT INDEPENDENT

oana August 26, 2017

Lasa un comentariu