Detaliile personale ale noilor născuți tranzacționate pe Dark Web


Un raport al CNN a dezvăluit că există o nouă "marfă" propusă pe dark web, vânzătorii au adăugat acum datele personale ale sugarilor printre ofertele lor.

Partea ascunsă a internetului a fost îndelungat actualizată cu informații personale furate de ani de zile, dar aceasta este prima dată când au fost publicate anunțuri cu datele copiilor.

Cache-urile sunt disponibile pentru vânzare pe unul dintre cele mai mari și mai vechi site-uri numit "Dream Market" și este accesibil numai prin rețeaua Tor anonymizer. Acestea includ numerele de securitate socială ale copiilor, împreună cu datele lor de naștere și numele mic al mamei. Aceste pachete de "fullz" sau de identitate completă în jargonul de vânzări folosit pe dark web sunt disponibile pentru suma de 300 USD.

Prețul plasează înregistrările de date de acest tip ca pe un bun de lux în comparație cu alte seturi de date furate. În timp ce, în general, multe anunțuri pe dark web sunt false, informațiile despre identificarea personală a copiilor (PII) au fost privite ca fiind valoroase, în primul rând pentru că oferă acces tabula rasa în raport cu istoricul de credite. Astfel de înregistrări imaculate le permit infractorilor să aplice pentru beneficii guvernamentale sau să ia ipoteci - toate cu avantajul suplimentar al acestor furturi de identitate care ar putea să rămână nedescoperite timp de de ani de zile.

Un raport din 2011 făcut de CyLab al Universității Carnegie Mellon a calculat rata de furt de identitate pentru copii ca fiind de 51 de ori mai mare decât cea a adulților. De asemenea, a menționat că "părinții nu monitorizează în mod obișnuit identitatea copiilor lor".

Acest lucru este evidențiat în contextul unor noi maxime înregistrate de furturile de identitate din Statele Unite. De asemenea, spargerea agenției de raportare de credit Equifax anul trecut a expus informațiile de identificare personală a jumătate din populația SUA într-o singură lovitură.

Între timp, în octombrie anul trecut, un sondaj anual privind criminalitatea, efectuat de Gallup în SUA, a arătat că "crimele convenționale" nu se ridică la nivelul de ingrijorare al americanilor privind furtul de identitate, al cărților de credit sau al credențialelor  financiare.

Cu câteva luni în urmă, o operațiune internațională a spart bazele de date de la AlphaBay și Hansa, două dintre cele mai mari piețe de dark web de atunci. În timp ce represiunea a provocat o anumită anxietate în rândul altor bazare de acest tip, nu a fost în nici un caz un gest care să prezică moartea pentru economia online subterană. Noile piețe negre funcționează - sunt în plină expansiune - și par încă netulburabile de autorități.

 

 

 

 

Walif Issa January 30, 2018

Lasa un comentariu