Fiți atenți la mesajele și e-mailurile înșelătoare care vă anunță că abonamentul WhatsApp se încheie


Aveți grija!

Ați primit un e-mail care pretinde că provine de la WhatsApp, prin care sunteți avertizați că ați utilizat serviciul pentru mai mult de un an și că este timpul să încheiați un abonament?

Aveți grijă! E-mailurile sunt, desigur, o înșelătorie concepută pentru a vă face să dați clic pe link-uri care ar putea duce la transmiterea informațiilor bancare către fraudatorii.

O parte din e-mail are următorul conținut:

Abonamentul dvs. se termină în curând
Actualizați informațiile dvs. bancare acum
ACTUALIZAȚI-VĂ INFORMAȚIILE DE PLĂTĂ
Rapoartele noastre indică faptul că perioada dvs. trial WhatsApp a depășit perioada de un an. La terminarea perioadei trial, WhatsApp nu va mai putea trimite sau primi mesaje. Pentru a continua să utilizați WhatsApp fără întrerupere, trebuie să vă abonați la unul dintre abonamentele noastre.

Ceea ce face ca înșelătoria să fie oarecum mai convingătoare este faptul că, în trecut, WhatsApp a cerut utilizatorilor să plătească o taxă după ce aceștia au depășit perioada de un an.

Dar toate acestea s-au oprit în ianuarie 2016, când WhatsApp a anunțat că nu va mai percepe o taxă și va oferi aplicația în mod gratuit pentru toată lumea.

Deci, nu accesați link-urile suspecte care susțin că provin de la WhatsApp sugerând că trebuie să plătiți abonamentul pentru a continua să utilizați aplicația. Este un nonsens potențial periculos care ar putea să vă lase o gaură în portofel.

Și în vreme ce abordăm acest subiect, așa cum au avertizat și alții, trebuie să fiți întotdeauna atenți la mesajele SMS nesolicitate care pretind că provin de la WhatsApp care solicită să vă confirmați contul și să cumpărați un abonament WhatsApp.

În cele din urmă, decideți ce link-uri accesați și dacă vă oferiți parolele și detaliile cardului. Întotdeauna gândiți-vă de două ori, deoarece decizia greșită s-ar putea dovedi costisitoare.

Georgiana July 19, 2017

Lasa un comentariu