Infractorii cibernetici ar trebui să fie pedepsiți prin bruierea semnalului Wi-Fi


Infractorii cibernetici ar trebui să fie pedepsiți pentru acțiunile lor cu aparate de bruiere a semnalului Wi-Fi, mai degrabă decât să fie trimisi la închisoare, potrivit unui înalt ofițer din conducerea poliției din Marea Britanie.

Este nevoie de o soluție din secolul 21 pentru a combate criminalitatea informatică, a explicat chestorul șef Gavin Thomas, președinte al Police Superintendents Association.

Într-un interviu acordat pentru Telegraph, Thomas a spus că "pedepsele secolului 19" pentru crimele moderne nu mai sunt adecvate.

"Dacă un copil de 16 ani a intrat în contul dvs. și v-a furat identitatea, aceasta este o infracțiune din secolul 21, așa că ar trebui să avem o metodologie din secolul 21 care să i se adreseze", a continuat el.

"Putem continua să închidem infractorii, dar nu va ajuta situația pe termen lung și eu vorbesc din punctul de vedere al unei persoane care toată viața a trimis oamenii vinovați în închisoare."

Mulți specialiști consideră instrumentele de bruiere a semnalului Wi-Fi a fi o pedeapsă eficientă și economică. Ele acționează prin perturbarea frecvenței cu care este transmis semnalul wireless.

Thomas a sugerat că similar cu o brățară electronică, acestea ar putea fi montate în jurul încheieturilor sau gleznelor infractorilor ciebrnetici.

Împreună cu privarea de internet, Thomas a propus, de asemenea, ca cei care comit delicte de criminalitate informatică ar trebui să participe la un program de etică, cu scopul de a învăța cum să se comporte atunci când sunt pe internet.

El a susținut în fața unui furnizor de știri: "Problema fundamentală este cum de o persoană tânără crede că se poate comporta complet diferit în online față de modul în care se comportă în viața reală?"

Criminalitatea informatică, în ultimii ani, a devenit o problemă din ce în ce mai mare în Marea Britanie, acum reprezentând 40% din infracțiunile din țară.

Infractorii cibernetici tind, de asemenea, să fie din ce în ce mai tineri și potrivit Agenției Naționale a Criminalității din Marea Britanie, vârsta medie a unui infractor cibernetic este acum de doar 17 ani.

Thomas consideră că negarea dreptul de acces la internet acestor persoane ar fi o pedeapsă mult mai eficientă decât o pedeapsă cu închisoarea.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana January 12, 2017

Lasa un comentariu