Persoanele responsabile de luarea deciziilor în bănci sunt “în ceață” privind breșele de date


Factorii de decizie din domeniul bancar sunt în ceață, atunci când este vorba de breșele de date din cadrul organizației lor, potrivit Studiului KPMG privind Perspectivele bancare în 2016.

Studiul a arătat că acest lucru se întâmplă în special atunci când este implicat al doilea nivel al conducerii responsabile.

De exemplu, în timp ce 12% dintre directori nu știau dacă rețelele lor au fost compromise în ultimii doi ani, numărul acestora a fost mult mai mare în rândul colegilor lor.

Studiul a constatat că 47% dintre vicepreședinții și directorii executivi ai serviciilor bancare nu au putut afirma cu certitudine dacă instituțiile respective au trecut printr-o încălcare a datelor.

Numărul vicepreședinților și directorilor seniori a fost mai mare. Aproximativ 72% au admis că nu știu dacă ar fi avut loc un astfel de incident.

“Băncile sunt victimele unei serii de atacuri violente din partea infractorilor, deci faptul că 12% dintre directorii serviciilor bancare au raportat că nu știu dacă au fost compromise ridică probleme”, a comentat Charlie Jacco, liderul securității privind serviciile bancare la KPMG.

“Securitatea cibernetică este o problemă esențială pentru afaceri: o preocupare directă a unui CEO adevărat.”

Studiul a evidențiat cele mai mari îngrijorări  pe care directorii de companii le au în legătură cu încălcările securității datelor. Pierderea financiară posibilă reprezintă cea mai mare sursă de neliniște, urmată de daunele reputaționale și litigiile.

Jitendra Sharma, lider Advisory Line of Business al KPMG pentru Serviciile Financiare, a declarat că băncile sunt deosebit de vulnerabile în fața atacurilor cibernetice din cauza "valorii fondurilor care există prin intermediul instituțiilor".

"Din moment ce băncile sunt sub presiune din cauza securității sporite, este mai important ca niciodată ca ele să folosească o strategie internă puternică, de sus în jos, pentru a se proteja mai bine împotriva infractorilor", a relatat Jitendra Sharma.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana June 2, 2016

Lasa un comentariu