Soluțiile de securitate ale familiei în mediul online


Internetul evoluează mereu, iar în zilele noastre a devenit mai mare, mai avansat ca niciodată, mai captivant, mai relevant și fără dubii, mai puternic. În vreme ce mai multe dispozitive se contectează între ele, devine și mai complicat. Infrastructura Internetului, cea fizică și cea digitală, reprezintă o situație ce merită analizată.

Este important să fim la curent cu fluxul de modificări din tehnologie, deoarece nu numai că putem neglija cele mai recente inovații (care pot avea un impact extrem de pozitiv asupra vieții dumneavoastră), dar, de asemenea, vom fi vulnerabili în fața atacurilor cibernetice.

Din ce în ce mai frecvent, amenințările cu care ne confruntăm prin intermediul web sunt la fel de periculoase și dăunătoare ca amenințările pe care le trăim în afara ei.

Acest lucru ne aduce mai aproape de tema pe care o are acest articol. Așa cum se întâmplă în cadrul familiei, întreținerea casei dumneavoastră este menținută prin îngrijirea acesteia în mod constant – verificați prin urmare și siguranța aparetelor (o sarcină atribuită mamei și tatălui) – responsabilitățile din mediul virtual sunt la fel de importante.

Astfel, vă asigurați că dispozitivele rulează la capacitate maximă, în acest mod bunurile dumneavoastră digitale sunt păstrate în cea mai bună condiție, iar dezordinea digitală este eliminată. Cel mai important aspect este acela că totul este protejat.

Această listă de securizare, pe care ar trebui să o faceți o dată pe lună – sau cel puțin trimestrial – va parcurge un drum lung pentru a realiza toate cele de mai sus.  Este o situație care avantajează toate părțile implicate – copii, tați și desigur, mămici.

  1. Protejați-vă întreaga familie în mediul online

Cu cât introduceți mai devreme obiective în viața copiilor, cu atât le va fi mai ușor să le accepte ca o “stare de fapt” mai târziu. Devine o parte din viața familei, un lucru pe care îl așteaptă –  în fiecare lună – în acest mod apreciând – cuminte – că este rândul lor să facă treburile.

Mai mult, îi ajuți să înțeleagă de ce securitatea online este importantă și de ce ar trebui să se ferească. De asemenea, ajută la crearea unui mediu în care toată lumea se simte confortabil vorbind despre lucruri –  bune sau rele. În plus, este util pentru dumneavoastră, ca părinți, deoarece vă îndeamnă să citiți despre cele mai recente evenimente în domeniul securității și tehnologiei.

  1. Asigurați-vă că toate dispozitivele rulează ultima versine de software

În zilele noastre, actualizările de produs sunt esențiale și vin destul de des. Există două motive pentru acest lucru: primul este acela de a îmbunătăți aplicațiile, astfel încât acestea să includă cele mai noi caracteristici și doi, pentru a le asigura securitatea în fața numeroaselor amenințări (cum ar fi programele malware).

În ceea ce privește cel de-al doilea aspect enunțat mai sus, deși toate eforturile sunt îndreptate către asigurarea protecției software-ului, există și vulnerabilități. Acestea pot fi descoperite fie de cercetătorii în securitate, ori din păcate, de infractorii cibernetici. Dacă nu este asigurată o actualizare regulată, atunci defectele care au fost găsite într-o anumită versiune a software-ului poate fi încă exploatată.

  1. Organizați-vă excesul digital

Este corect să spunem că este mult mai ușor a vizualiza lucrurile fizice, decât să ne imaginăm bunurile digitale. Cărțile, muzica și documentele pot fi stabilite cu aproximație în lumea reală, puteți avea o percepție asupra numărului lor și asupra spațiului pe care îl ocupă. Pe calculator există totuși, mii de melodii, foldere în foldere, fișiere peste fișiere, ei bine, nu este un lucru ușor de înțeles.

Totuși, acest lucru poate fi interpretat drept dezordine; elemente care nu mai sunt utile sau neavând o valoare (fiind o povară chiar). Se consumă totuși spațiu, chiar și în mediul digital. Prin urmare, așa cum vă curățați lucrurile reale, la fel ar trebui să acționați și în mediul online – să vă arhivați sau să eliminați excesele digitale. Vă veți simți bine după aceea și veți avea mai multe cunoștințe de securitate – infractorii cibernetici vor avea mai puțin material cu care să lucreze.

  1. Fiți creativi în crearea parolelor

Chiar și în această lume focusată pe tehnologie și super conectată, unde trăim și respirăm în online, încă ne străduim să ne asigurăm că porțile vieții noastre personale și profesionale sunt protejate.

Așa cum am mai spus, dacă părinții își vor încuraja copiii să își creeze parole încă de la o vârstă fragedă, cu siguranță vor continua acest obicei și la maturitate. Când copiii sunt foarte mici, este de preferat să îi implicăm într-o activitate care îi stimulează – este foarte amuzant să combine cuvinte și caractere aleatorii.

  1. Realizați o copie de rezervă pentru toate datele

Infractorii cibernetici motivați de bani au descoperit că dispozitivele noastre nu sunt numai o mină de aur – în ceea ce privește modurile în care pot folosi datele personale – cât și un mijloc prin care pot fura bani de la victime care nu bănuiesc nimic. În consecință, una dintre cele mai importante tendințe în ultimii ani a fost ransomware.

Acest tip de software malițios, în momentul în care este activat, face dispozitivele sau datele inaccesibile. Sunt criptate, practic impenetrabile. Acum, aveți o modalitate nouă de rezolvare – să plătiți. Cu toate acestea, nimeni nu vă garantează accesul la dispozitiv sau la fișiere și în plus nu este o variantă de urmat. Se creează un precedent. Realizarea unei copii de rezervă în mod regulat, vă asigură că în cazul în care vă veți afla într-o astfel de situație, veți avea o rezolvare.

 

EDITOR

george March 9, 2016

Lasa un comentariu