Tinerii infractori cibernetici “mai motivați de respectul reciproc decât de câștigul financiar”


Un număr tot mai mare de infractori cibernetici tineri sunt motivați de un sentiment de recunoaștere și popularitate în fața colegilor lor, mai degrabă decât de câștiguri financiare.

Aceasta este principala constatare a unui nou raport publicat de Agenția Națională pentru Criminalitatea din Marea Britanie (ANC), care a constatat că mulți infractori tineri se îndreaptă către criminalitatea informatică ca o modalitate de se face recunoscuți sau de a-și spori reputația online în fața colegilor lor.

Într-un caz prezentat în raport, un tânăr a declarat ofițerilor: "... m-a făcut popular, m-am bucurat de acel sentiment ... am căutat acei utilizatori cu cea mai bună reputație".

Lucrarea avertizează că vârsta medie (17 ani) a persoanelor implicate în criminalitatea informatică este semnificativ mai scăzută în comparație cu a altor infracțiuni, cum ar fi drogurile (37).

Raportul susține că o parte dintre infractori își deschid drumul spre criminalitatea informatică prin participarea pe site-urile care oferă chet-uri pentru jocuri, lucru care le permite să modifice ulterior jocurile.

Acest lucru poate apoi să avanseze într-un comportament infracțional mai grav, iar ANC avertizează că instrumentele disponibile, cum ar fi serviciile DDOS-for-hire și troieni de acces de la distanță (RAT), sunt relativ accesibile, unele ajungând să fie prezentate pas cu pas în diferite tutoriale.

Raportul indică că trebuie depuse mai multe eforturi pentru ca tinerii să înțeleagă gravitatea acestor infracțiuni, adăugând totodată că tinerii talentați ar trebui să aibă posibilitatea de a-și folosi educația și abilitățile pentru a construi o carieră în domeniul securității informatice.

Richard Jones, șeful echipei Prevenție din cadrul Agenției Naționale de Criminalistică, a declarat: "Chiar și formele cele mai de bază ale criminalității informatice pot avea efecte masive, iar ANC și poliția vor aresta fără ezitări și vor judeca ferm infractorii care debutează, cu efecte devastatoare pentru viitorul lor. "

"Acest lucru înseamnă că există încă posibilități reale de a ajunge la acești tineri înainte ca ei să se implice vreodată în criminalitatea informatică, pentru ca abilitățile lor să fie folosite pentru a face bine".

Georgiana April 30, 2017

Lasa un comentariu