5 aspecte importante de la „Jocurile Olimpice ale informațiilor despre securitate”


Nu este nimic asemănător cu Jocurile Olimpice de vară. De multe ori au fost descrise ca fiind unele dintre cele mai mari evenimente sportive din lume, spectacolul acestui sport istoric este extravagant, de la fastul ceremoniei la realizările uimitoare obținute de către sportivi, captivând spectatorii.

În spiritul evenimentului din acest an, care se desfășoară la Rio de Janeiro, ne-am gândit să găzduim propriile noastre Jocurile Olimpice ale informațiilor despre securitate. Iată câteva momente remarcabile.

  1. Aur pentru aruncarea greutății – Back-up de date puternice

[embed]https://youtu.be/FV-HW3NYdF8[/embed]

Creșterea rapidă a ransomware-ului din ultimii ani a fost reflectă de dorința de a-și asigura locul său în "istoria atletică a infracționalității informatice", iar agresivitatea sa a avut un rol esențial în a-l face un precursor la această categorie. Cu toate acestea, puterea pură și eficiența unui backup de date a însemnat că ransomware-ul nu a avut vreo șansă reală de a câștiga primul loc.

  1. Aur pentru săritura în lungime – Passphrase complex

Această medalie importantă a fost câștigată de passphrases ce sunt lungi, complexe și ușor de reținut. Au stabilit un nou standard la “săritura în lungime” care va fi greu de întrecut în anii următori, însemnând că nu ne putem imagine parolele ușoare să ajungă la un asemenea nivel. Cu toții ne putem obișnui cu acest nou trend.

  1. Aur pentru săritura în înălțime – Criptarea solidă

McIek

Nu e nicio surpriză, criptarea s-a luptat mult timp pentru primul loc în cadrul acestei competiții. Deși există persoane care se îndoiesc de facilitățile sale, alții au recunoscut potențialul său. În cadrul acestor jocuri, criptarea a “sărit” mai departe ca niciodată, stabilind un nou record. Estimăm că acest atlet de securitate va fi o forță dominantă.

  1. Aur pentru 100 de metri cu obstacole – Social media proactivă

Social media a avut un început lent – infracționalitatea cibernetică nu era un competitor major, însemnând că a fost în măsură să domine această disciplină sportivă fără a avea aproape niciun adversar. Totuși, infracționalitatea a fost ocupată cu îmbunătățirea jocului, iar acum a devenit o problemă serioasă. Cu toate acestea, social media a integrat câteva sfaturi bune, ajutând-o să depășească multe “obstacole cibernetice” pe această cale.

  1. Aur pentru 100 de metri sprint – Adaptabilitatea NATO

Jiri-Flogel

Atacurile cibernetice au lucrat din greu în “sala de forță digitală” și în schimb, au devenit mai rapide, mai puternice și mai sofisticate. Din fericire, NATO a observat acest lucru și a accelerat capacitatea de reacție. Un aur bine-meritat pentru “100 de metri în apărarea cibernetică” – acesta are un viitor strălucit în față.

Prin urmare, este un eveniment ce merită remarcat. A existat un mix de puncte înalte și joase, întoarceri imprevizibile și multe momente ce ne-au oprit din urmărire. Când vine vorba de Jocurile Olimpice din Tokyo din 2020, să sperăm că securitatea informațiilor continuă să aibă succes și să lase amenințările informatice pe ultimul loc, în praf.

 

EDITOR

Georgiana July 29, 2016

Lasa un comentariu