Apple studiază beneficiile confidențialității diferențiate


Confidențialitatea diferențiată va fi cheia pentru modalitatea în care Apple colectează, stochează și utilizează date, a dezvăluit compania în cadrul conferinței sale, Worldwide Developers Conference.

Craig Federighi, vicepreședinte senior de inginerie software la Apple, a declarat delegaților că această abordare este esențială pentru menținerea vieții private a utilizatorilor, fără compromite capacitatea de obținere date de profilare și insight-uri.

“Confidențialitatea diferențiată este un subiect de cercetare în domeniile de statistică și de analiză de date, acolo unde se folosesc dispersarea datelor, subeșantionarea și inserarea de zgomot pentru a permite … cunoașterea unor principii derivate din informațiile de grup, păstrând în același timp datele utilizatorilor individuali, pe deplin private”, a fost citat dl. Federighi de către Wired.

“Apple a depus o muncă foarte importantă în acest domeniu pentru a permite implementarea la scară a confidențialității diferențiate.”

Cu alte cuvinte, această abordare permite organizațiilor să analizeze eșantioane mari de date, fără a mai putea lega anumiți indivizi de surse specifice de informații. Anonimitatea este păstrată.

Aaron Roth, profesor asociat de informatică la Universitatea din Pennsylvania este printre primii care au avut acces la cercetarea Apple cu privire la confidențialitatea diferențiată. În timpul discursului său, a declarat că: “Încorporarea acestui tip de confidențialitate în cadrul tehnologiei de la Apple este una vizionară, poziționând astfel compania drept liderul de necontestat printre companiile de tehnologie din zilele noastre.”

În timpul conferinței, Apple a reafirmat angajamentul față de viața privată, angajament apărat cu înverșunare în ciuda criticilor numeroase primite din partea guvernelor și a organismelor responsabile cu securitatea.

Un punct central pentru acest lucru este criptarea, care este încorporată pe majoritatea produselor Apple și a soft-urilor companiei.

Apple nu este singura companie tech care susține consolidarea criptării, de aceeași parte a baricadei aflându-se și Google, respectiv Facebook care semnalează angajamentul lor pentru dezvoltarea unor tehnologii mai viguroase de criptare.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana June 15, 2016

Lasa un comentariu