Google facilitează autentificarea în doi pași


Google a introdus de curând o nouă facilitate pentru utilizatori, cu scopul de a face procesul de verificare în doi pași (2FA) mai ușor.

Utilizatorii pot primi de acum o notificare întrebându-i dacă ei încearcă să-și acceseze contul, iar aceștia pot răspunde simplu cu "da" sau "nu".

Acest nou proces necesită în continuare ca utilizatorul să aibă acces la telefonul său, dar lasă mai puțin loc pentru greșeli și este, fără îndoială, mai rapid.

Rețineți, chiar dacă utilizați deja 2FA, tot trebuie să activați acest serviciu prin conectarea la Google, accesând My Account -> Sign-in & security -> Signing in to Google -> 2 step Verification.

Acest serviciu este disponibil numai pentru utilizatorii de Android sau iPhone 5s (sau variante mai noi) și va trebui să aveți aplicația Google instalată pe telefon.

Aceasta este doar una dintre multele inovații de accesare a contului, care sunt așteptate ca Google să le lanseze în următorii ani.

În luna decembrie, a fost dezvăluit faptul că Google a testat un nou mod de autentificare, ce elimină necesitatea parolelor în întregime.

Dacă nu utilizați deja un proces de 2FA pentru contul dvs. Google, noi vă recomandăm să începeți să-l folosiți.

Fiind mai ușor ca niciodată de utilizat acest proces, nu mai există scuze și vă va ajuta foarte mult timp de acum înainte în menținerea datelor în siguranță.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana June 24, 2016

Lasa un comentariu