Este “necesară” o abordare mai inteligentă pentru parola de securitate


O piață neagră deosebit de activă în care se tranzacționează colecții de parole este un indiciu al creșterii la nivel de sofisticare a infractorilor cibernetici, în furtul și vânzarea de parole.

Potrivit lui Katie Petrillo, manager de programe de marketing la LogMeIn Access, cel mai adecvat răspuns pentru acestă stare de fapt ar fi o mai bună documentare a oamenilor în legătură cu securitatea informatică.

Doamna Petrillo a explicat, într-un articol recent pentru LastPass, că parolele, atât cele noi, cât și cele vechi, sunt obținute în numeroase moduri – infractorii cibernetici au la dispoziție diverse tehnici pentru a se putea “infiltra” în conturile online.

Acest lucru poate fi realizat prin atacuri de tip phishing, în continuă creștere, breșe de date, cu o creștere obișnuită și atacuri de tip brute force.

“Chiar și în cazul în care contul dvs. nu are acces la surse de numerar sau la numerele cardului de credit, acesta este extrem de valoros și nu ați vrea să ajungă pe mâini greșite”, a continuat Katie Petrillo.

“Este probabil ca anumite informații ale contului să poată fi folosite de către un atacator pentru a accesa alte conturi, printr-un atac de tip pretexting sau phishing, îndreptat către membrii familiei celui care deține contul compromis.”

La începutul acestui an, Studiul LastPass Sharing a arătat că 81% dintre oameni împărtășesc parole care ar pune în pericol identitatea sau informațiile de natură financiară.

Sondajul a susținut, de asemenea, că schimbul de parole este un lucru obișnuit, în condițiile în care 95% dintre respondenți au admis că folosesc în comun până la șase parole cu alte persoane.

În timp ce mulți sunt, în mod natural, preocupați de modul în care această practică este una sigură, parolele sunt totuși partajate, “deoarece este convenabil sau necesar”.

“Încercăm să partajăm parolele cu cei în care avem încredere, dar există multe motive pentru care simțim nevoia să le împărtășim”, s-a remarcat într-un infografic realizat de LastPass.

“Cunoaștem faptul că parolele partajate reprezintă un risc. Dar practicile greșite legate de parole, precum reutilizarea acestora și neschimbarea lor în mod frecvent pot pune în pericol securitatea noastră online.”

Trecerea de la parole la ceva mai eficient este cert un mod în care oamenii își pot spori securitatea. Se recomandă folosirea de passphrase în locul acestora. Aceasta este considerată drept o eficientă practică de parolare.

 

NARINDER PURBA

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana July 19, 2016

Lasa un comentariu