Scenarii ale pierderilor de date: Care sunt cele mai probabile?


Cercetările realizate de o companie de securitate arată că efectuarea de backup-uri pentru date regulate, dar și criptarea acestora sunt necesare pentru ca organizațiile să se asigure că informațiile lor nu se vor pierde și nici nu vor ajunge unde nu trebuie.

Unitățile care trec neobservate de către dispozitiv – situație care poate fi cauzată de defectele de hardware sau de fluctuațiile de tensiune – sunt cele mai comune problem care conduc la pierderea de date.

Potrivit celui mai recent raport trimestrial Data Loss Index (Indicele Pierderilor de date), realizat de firma de securitate Krollk Ontrack, unitățile nedetectate reprezintă 25% din pierderile de date de lucru în organizații din întreaga lume.
"Ratele de recuperare a datelor pierdute referitoare la locul de muncă de pe dispozitivele personale sunt mici."
Ultimul raport Kroll Ontrack, bazat pe rezultatele a 2.226 utilizatori ai utilitarului Data Recovery Self-Assessment din 43 de țări arată, de asemenea, că peste două treimi din pierderile de date au avut loc pe laptopuri (36%) și unități externe (34%).

Un indice anterior al pierderilor de date furnizat de aceeași firmă de securitate, ce pune accentual pe Marea Britanie, a arătat faptul că în decursul a mai mult de 12 luni, mai mult de un sfert din angajați au pierdut date de lucru din cauza disfuncționalității sau a coruperii tehnologiei. Cercetarea a arătat, de asemenea, că doar 68% din aceste date pierdute din dispozitive au fost recuperate; astfel, aproape o treime din toate datele pierdute, legate de muncă, a fost nerecuperabilă.

În raport s-a constatat și că 33% din angajații din Marea Britanie au folosit dispozitive personale sau de servicii de cloud pentru a stoca date legate de muncă în ultimele 12 luni și că ratele de recuperare a datelor pierdute printre aceste dispozitive sunt mici. 19% dintre utilizatori au recuperate cu success datele legate de muncă pierdute de pe desktop-urile de acasă, 17% de la laptopuri și tablete și numai 8% de la dispozitivele mobile personale.

“Aceste date de cercetare subliniază importanța backup-ului în cazul datelor critice pentru organizații. Și pentru că dispozitivele pot fi, de asemenea, pierdute sau furate, este important să aveți toate datele importante criptate”, a comentat Peter Stančík, specialist în securitate la ESET.

 

EDITOR

oana May 10, 2016

Lasa un comentariu