Securitatea cibernetică este pe cale să devină un element cheie pe ordinea de zi a consiliilor de administrație


Creștere numărului de atacuri cibernetice și creșterea conștientizării amenințărilor au făcut ca securitatea cibernetică să ajungă un subiect cheie pe ordinea de zi a consiliilor de administrație.

Acest fapt a fost puctat într-un nou studiu Marsh, unde a fost susținută ideea că a existat o creștere notabilă în înțelegerea amenințărilor cibernetice în rândul membrilor consiliilor de administrație.

În lucrarea, denumită Raport  de Sondare a Riscurilor Cibernetice din Marea Britanie: 2016, s-a arătat că 71.8% dintre respondenți au inclus acum amenințările cibernetice în top cinci sau top zece factori de risc într-o corporație. Anul trecut, valoarea a fost de 45,8%.

Au existat alte evoluții pozitive. Marsh a constatat, de asemenea, că 83% dintre cei chestionați dovedesc acum “o înțelegere completă sau de bază în ceea ce privește expunerea companiei la riscurile cibernetice”. În 2015, acest procentaj a fost de 60,8%.

“Creșterea gradului de conștientizare este doar o parte a sarcinii cu care se confruntă organizațiile din Marea Britanie, încă mai sunt lucruri de făcut pentru ca înțelegerea și managementul riscului să fie îmbunătățite”, au comentat autorii raportului.

“Deși faptul că, astăzi, 30.3% dintre afacerile din Marea Britanie supraveghează la nivelul consiliilor de administrație. riscurile cibernetice – o creștere cu 56% față de acum 12 luni – departamentele IT continuă să fie principalele responsabile pentru revizuirea și gestionarea riscurilor cibernetice în mai mult de jumătate (55,7%) din organizații.”

Marsh a adăugat că o situație de luat în calcul este aceea că 64,6% dintre companiile din Marea Britanie trebuie încă să verifice posibilele implicații ale unui atac cibernetic.

Raportul vine în sprijinul unui studiu similar realizat în colaborare de la BT și KPMG, unde se sugera faptul că mediul afacerilor trebuie să fie conștient de “industrializarea infracționalității cibernetice”.

“Pe măsură ce infracționalitatea cibernetică va continua să se agraveze, este nevoie de o nouă abordare a riscurilor digitale – și acest lucru presupune punerea în pielea atacatorilor”, a comentat în luna iulie Mark Hughes, CEO la BT Security.

“Companiile nu trebuie să se apere numai împotriva atacurilor cibernetice, ci și să afecteze organizațiile infracționale care lansează aceste atacuri.”

 

NARINDER PURBA

COREPONDENT INDEPENDENT

oana September 20, 2016

Lasa un comentariu