WikiLeaks suferă o defăimare din partea grupului OurMine


Site-ul WikiLeaks dedicat avertizării împotriva infracțiunilor a suferit un atac din partea grupului cunoscut sub denumirea de OurMine, joi, când site-ul de data-leaking al lui Julian Assange se afla la sfârșitul unui "hack".

Incidentul a avut loc sub forma unei defecțiuni a site-ului WikiLeaks.org și a presupus că vizitatorii site-ului au fost redirecționați (folosind o tehnică bine cunoscută sub numele de otrăvire DNS) la o pagină creată de OurMine cu un mesaj care susținea: "Bună, este OurMine ), nu vă faceți griji, testăm doar... blablablab, oh aștetați, acesta nu e un test de securitate! Wikileaks, îți amintești când ne-ai provocat să te hăcuim?”

Grupul, care a fost în centrul atenției recent, a declarat că răspunde unei provocări din partea WikiLeaks, prin care li se cerea celor de la OurMine să încerce să spargă serverele acestsora..

Pentru o perioadă de scurtă durată, joi dimineață, au atacat serverele DNS, astfel încât browserele au afișat pagina de pornire WikiLeaks ca fiind controlată de OurMine.

Mesaj postat de OurMine pe site-ul WikiLeaks. Imagine: Twitter

Nemulțumiți cu simpla direcționare a mesajului către WikiLeaks, ei s-au adresat, de asemenea, grupului hacktivist, Anonymous: "Anonymous, amintiți-vă când ați încercat să publicați informații false în cazul atacului la adresa wikileaks [sic]!", era susținut în mesajul respectiv. "Acolo mergem! Un grup v-a bătut pe toți! #WikileaksHack hai sa facem acest lucru popular pe twitter [sic]! "

În ciuda acțiunii de defăimare, este puțin probabil ca serverele WikiLeaks să fie compromise de OurMine.

Grupul a fost în centrul atenției recent, după atacurile asupra conturilor oficiale sociale ale HBO, Sony PlayStation și giganților din domeniul fotbalului, Real Madrid și FC Barcelona.

Deocamdată, nu există dovezi care să arate că grupul a furat date personale importante sau a provocat daune de durată - în afară de jena afacerilor afectate implicate în aceste cazuri.

Atacurile cu profil ridicat au atras atenția considerabilă pentru grup și au urmat un șablon de utilizare a parolelor folosite anterior, care au ieșit la iveală în urma încălcărilor de date.

Aceasta este de obicei urmată de ceea ce pare a fi un pitch de vânzări care arată că securitatea site-ului pe care au preluat controlul este sub cerințe și în pentru ca mai apoi să fie contactați dacă doresc să facă upgrade.

WikiLeaks nu a lansat nicio declarație oficială privind incidentul cu OurMine.

 

SHANE CURTIS
CORESPONDENT INDEPENDENT

oana September 5, 2017

Lasa un comentariu