Utilizatorii Apple sunt sfătuiți să își actualizeze software-ul acum, deoarece au fost lansate noi patch-uri de securitate 


Bine ați venit în lumea post-WannaCryptor, unde fiecare utilizator de computer înțelege importanța creării de copii de siguranță sigure și a aplicării de patch-uri de securitate într-un timp util.

Nu sunteți foarte sigur că oamenii au învățat această lecție, în ciuda faptului că în mass-media a fost acoperit acest subiect legat ceea ce pare a fi unul dintre cele mai importante atacuri malware de profil din ultimii ani?

Poate că aveți dreptate. Ar fi minunat să credeți că utilizatorii de computere învață din experiențele altora și nu fac greșeala de se gândi că atacurile malware se pot întâmpla doar altora.

Din punct de vedere istoric, este foarte clar - de exemplu - că mulți utilizatori ai produselor Apple ar putea fi încrezători în faptul că sunt cumva imuni la atacurile de tip hacking și la infectarile malware ce pot afecta doar utilizatorii platformei Windows.

Această stare de fapt poate fi înțeleasă într-o oarecare măsură. Marea majoritate a malware-ului produs în fiecare zi este construit pentru a funcționa pe platforma Windows sau pentru sistemul de operare Android. Trebuie să căutați mai mult în josul clasamentului, înainte de a găsi atacuri împotriva utilizatorilor de Mac și iOS.

Dar mai puține atacuri nu reprezintă același lucru ca zero atacuri. Și fanii hardware-ului Apple ar putea menține un risc mare dacă vor continua să credă că nu este la fel de important să păstreze permenent actualizate sistemele lor de operare, aplicațiile și programele, pentru a proteja continuu dispozitivele împotriva vulnerabilităților descoperite recent.

Luni, Apple a lansat actualizările aplicabile majorității clienților săi: iOS 10.3.2 (pentru utilizatorii iPhone și iPad), MacOS, OS X, watchOS 3.2.2, iTunes, Safari, tvOS și iCloud pentru Windows 6.2.1.

Doar aruncând o privire la remedierile lansate pentru dispozitivele iPhone, iPad și Mac, este clar că au fost abordate multe elemente de securitate.

De exemplu, vulnerabilitățile de securitate fixate acum (dacă vă este oferită posibilitatea de actualizare!) la nivelul aplicației iBooks pentru iOS ar fi permis unui hacker rău intenționat să vă forțeze iPhone-ul să deschidă site-uri fără permisiunea dvs. și să execute un cod rău intenționat cu privilegii de tip root.

O altă vulnerabilitate adresată atât iPhone-urilor, cât și Mac-urilor ar putea lăsa să treacă atacurile de funcționalitățile de securitate integrate pentru a citi memoria restricționată, oferind potențial pentru furtul de parole și de alte informații sensibile.

Vestea bună este că utilizatorii suspendă riscurile dacă actualizează cât mai repede posibil sistemele.

Produsele Apple se pot găsi în linia de atac mai puțin frecvent decât cele bazate pe Windows și Android, dar asta nu înseamnă că sunt imune. Dacă puteți deprinde ceva din evenimentele ultimelor zile, cu siguranță este importanța nevoii de a menține sistemele actualizate și de a face backup-uri periodice ale datelor dumneavoastră importante.

GRAHAM CLULEY

CORESPONDENT INDEPENDENT

oana May 16, 2017

Lasa un comentariu