Hackerii și-au revendicat responsabilitatea pentru problemele întâmpinate de jucătorii jocului extrem de popular pentru smartphone Pokémon GO, în acest week-end.
Jucătorii avizi au constatat cu frustrare că încercările lor de a prinde personajele animate au fost perturbate de serverele Pokémon care au fost offline în timpul week-endului, pentru o perioadă de timp.
Pokémon GO
Serverele noastre sunt uimite de răspunsul dvs. incredibil.
Noi lucrăm pentru a rezolva problema. Încercați din nou în curând.
Așadar, ce a cauzat timpii morți?
În primul rând, de vină este celebrul grup de hacking, OurMine – care și-a făcut un nume în ultimele luni deturnând conturi de social media, ale lui Mark Zuckerberg, sau al lui Pichai Sundar de la Google, printre altele.
Într-un interviu acordat pentru TechCrunch, OurMine pare să revendice un atac de tip denial-of-service (DDoS) distribuit împotriva serverelor jocului.
Între timp, un grup de hacking rival cunoscut sub numele de PoodleCorp a revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru timpii morți ai Pokemoni GO.
Într-un interviu pe YouTube, un membru al PoodleCorp a susținut că vor doborî toate serverele Pokémon GO timp de 24 de ore, pe 1 august, pentru a demonstra că revendică legitim atacurile și perturbarea jucătorilor.
Așa că, faceți o notă în jurnalul dumneavoastră...
Întrebat care a fost scopul lui PoodleCorp, presupusul membru al PoodleCorp a spus pur și simplu "Haos".
Duminică dimineață, contul oficial de Twitter al Pokémon GO relata că problema a fost rezolvată, dar nu s-a făcut vreo mențiune cu privire la orice atac DDoS sau privind afirmațiile făcute de bandele de hacking.
Așadar, Pokémon GO a fost doborât de un atac de tip denial-of-service sau pur și simplu a ajuns o victimă a succesului extraordinar? În acest moment, singurele persoane care știu sigur despre ce a fost vorba par a fi cei de la Nintendo și Niantic, compania care dezvoltă jocul și pe ale căror servere lucrează.
Deoarece Pokémon GO a fost disponibil în mai multe țări din întreaga lume și mulți oameni l-au instalat pentru a vedea despre ce este vorba, sunt șanse ca serverele sale să fie puse la încercare din nou. Popularitatea mare a jocului, până când oamenii devin plictisiți de acest trend și trec la altceva, este probabil să modifice ușor jocul și poate - uneori - însemna că serverele sale să nu poată face față atacatorilor.
Și sincer, ar fi greu de distins o încărcare excesivă a serverelor cauzată de aglomerarea utilizatorilor de un atac de tip denial-of-service, pentru cei din exterior-ul problemei.
Desigur, în cazul în care Pokémon GO ar fi fost lovit de un atac DDoS nu ar fi prima încercare când jocul este supus infracționalității cibernetice.
Mult promovatul joc a avut deja versiuni false lansate care conțineau secvențe malware, iar aceste aplicații apăreau inclusiv în magazinul oficial Google Play, blocând ecranele telefoanelor Android. Fără îndoială că vor mai apărea alte amenințări dezvoltate pentru utilizatorii jocului.
Asigurați-vă că citiți și că urmați sfaturile noastre cu privire la modul de a vă juca Pokémon GO în siguranță.
GRAHAM CLULEY
CORESPONDENT INDEPENDENT
Lasa un comentariu