Organizațiile sunt din ce în ce mai conștiente de amenințarea reprezentată de breșele de date, conform Raportului Thales 2017 Data Threat Report.
Un procent remarcabil de 88% dintre respondenți au recunoscut, de asemenea, că se simt vulnerabili în fața amenințărilor, în timp ce 9.1% se simt "extrem de vulnerabili", ceea ce este semnificativ mai mare decât numărul celor care se confruntă cu breșe de date.
26% dintre respondenți au raportat că organizațiile lor au înregistrat o încălcare în ultimul an, ceea ce reprezintă o creștere notabilă de la 21,7% în 2016.
În plus, mai mult de doi din trei respondenți (67,8%) au declarat că au experimentat anterior o breșă de date, fiind o creștere de aproape 7% din 2016.
Garrett Bekker, analist principal pentru securitatea informațiilor la 451 Research, a declarat: "Aceste breșe de date sunt o dovada că datele de pe orice sistem pot fi atacate și compromise."
Un rezultat încurajator a constatat că numărul de breșe de date din SUA a început să scadă.
Bekker a adăugat: "Vestea bună: doar 19% dintre respondenții americani au raportat că au fost victimele unei breșe de date anul trecut, în mod semnificativ mai puțin decât media globală".
O altă constatare pozitivă a fost că 73% dintre respondenți, în creștere față de 58% în 2016, au prezis că fondurile de securitate vor crește în anul următor.
Cu Lloyd's of London estimând că un atac cibernetic major ar putea costa economia globală 53 de miliarde de dolari, este recomandabilă o creștere a cheltuielilor - dacă nu direct proporțională cu această cifră, cu siguranță sporită în mod semnificativ pe baza recentelor pericole de securitate.
În ultimii ani, cel puțin, bugetele de securitate au fost în mod regulat raportate ca fiind în creștere, dar angajamentul are nevoie de o planificare atentă.
Bekker a spus: "Din păcate, organizațiile continuă să cheltuiască pe aceleași soluții de securitate care au lucrat pentru ei în trecut, dar nu sunt neapărat cele mai eficiente când discutăm de oprirea breșelor moderne".
Companiile ar trebui să utilizeze în mod inteligent bugetele lor, identificând în primul rând punctele slabe ale organizației înainte de a începe să aloce resurse.
Lasa un comentariu