Companiile globale care alocă mai multe resurse despre securitate vor continua să fie pe un trend ascendent în anul următor, deoarece se prevede o creștere de peste 8% față de anul trecut, ajungând la un total de 96,3 miliarde de dolari.
Acest lucru este în conformitate cu cea mai recentă analiză a companiei Gartner, care determină o creștere a numărului de factori, cu scopul "reglementării, schimbării mentalității cumpărătorilor, conștientizării amenințărilor emergente și evoluției către o strategie digitală de afaceri".
În ansamblu, o mare parte din cheltuielile de securitate sunt alimentate de "reacția unei organizații la încălcarea securității, pe măsură ce atacurile cibernetice mai mari și încălcările datelor afectează organizațiile din întreaga lume", potrivit directorului de cercetare al Gartner, Ruggero Contu.
În acest caz, el a accentuat atacurile cibernetice precum WannaCryptor, alias WannaCry și NotPetya și breșele de securitate, cum ar fi cele care implică Equifax, care "au un efect direct asupra cheltuielilor de securitate".
Sursa: Gartner (Dec 2017)
O defalcare a "graficului de cheltuieli" arată că segmentul "servicii de securitate" este proiectat să reprezinte aproape 60% din totalul bugetelor de securitate IT, urmat de segmentul de "protecție a infrastructurii" cu puțin peste 18%.
Respectarea regulilor și confidențialitatea datelor, în special în SUA, China și Europa, au stimulat cheltuielile mai mari pentru securitatea informațiilor în ultimii trei ani, potrivit Gartner. Aceasta reprezintă o tendință care trebuie menținută aici, în special în UE, în mai puțin de șase luni, când va intra în vigoare Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR).
Securitatea datelor în general va avea o pondere tot mai mare, după cum analiștii Gartner prevăd că, până în 2020, peste 60% dintre organizații vor utiliza mai multe instrumente de securitate a datelor, cum ar fi prevenirea pierderilor de date, criptarea și instrumentele de audit și protecție. Aceasta reprezintă o creștere de la puțin peste o treime în prezent.
Având în vedere lipsa de competențe, complexitatea tehnică și peisajul amenințării în ansamblu, serviciile de automatizare și externalizare sunt, de asemenea, considerate a fi zonele de creștere a cheltuielilor de securitate.
"Seturile de abilități sunt limitate și, prin urmare, rămân la un nivel înalt, ceea ce le permite organizațiilor să caute ajutor extern din partea consultanților de securitate, al furnizorilor de servicii de securitate gestionate și al agenților externi", a declarat Contu.
Se estimează că organizațiile vor cheltui 18,5 miliarde de dolari pentru serviciile de outsourcing de securitate de anul viitor, cu 11% mai mult decât în acest an.
Lasa un comentariu