Adobe Flash Player își va încheia istoria odată cu o actualizarea de securitate Microsoft Patch Tuesday, care va avea loc în iulie.
Microsoft a decis eliminarea definitivă a Adobe Flash Player din sistemul de operare Windows 10. Începând din iulie, eliminarea software-ului care a ajutat la modelarea internetului va deveni o parte obligatorie a ciclului de actualizare Windows 10.
Într-o postare a blogului său Flash Player End of Support, titanul tehnic din Redmond a explicat procesul din spatele lansării actualizării Windows KB4577586 care va elimina Adobe Flash Player, ce reprezintă o parte a dispozitivelor bazate pe Windows, cu excepția cazului în care utilizatorii îl vor dezinstala singuri.
În iunie 2021, Microsoft va lansa KB4577586 ca parte a Preview Update pentru Windows 10, versiunile 1809 și cele ulterioare și mai apoi o va adăuga la fiecare actualizare cumulativă (LCU - Latest Cumulative update).
„Începând cu iulie 2021, KB4577586 «Actualizare pentru eliminarea Adobe Flash Player» va fi inclusă în cea mai recentă actualizare cumulativă pentru Windows 10, versiunile 1607 și Windows 10, versiunea 1507. KB-ul va fi inclus și în setul lunar de actualizări și în actualizarea de securitate pentru Windows 8.1, Windows Server 2012 și Windows Embedded 8 Standard ”, se arată în postarea privind actualizările a blogului Microsoft.
Compania a adăugat că în cazul utilizatorilor care actualizează Windows 10 la versiunea 21H1 sau la o versiune ulterioară, Flash va fi eliminat automat. Cu toate acestea, dacă doriți să eliminați Adobe Flash mai devreme, Microsoft vă permite să faceți acest lucru instalând manual KB4577586, care poate fi găsit în catalogul său de actualizări Microsoft.
Un moment de mult timp așteptat
În iulie 2017, Microsoft, Adobe și un consorțiu al partenerilor lor au anunțat că Adobe Flash Player nu va mai fi acceptat din decembrie 2020. Decizia a fost luată deoarece opțiunile mai sigure și mai eficiente precum HTML5, WebGL și WebAssembly au înlocuit în mare măsură vechea tehnologie.
În ianuarie 2021, componenta populară a fost dezactivată în mod implicit pentru majoritatea utilizatorilor Windows. Cu toate acestea, clienții business, de exemplu, aveau încă opțiunea de a-l utiliza în condiții specifice. Toate browserele majore au încheiat, de asemenea, suportul pentru Flash Player.
Pe parcursul existenței sale, Flash Player a fost afectat de mai multe probleme de securitate, inclusiv vulnerabilități critice. Istoria sa lungă și tulburată de utilizare greșită de către actori malițioși include diferite tipuri de malware precum o versiune rău intenționată plasată Google Play și, așa cum a fost arătat și de către cercetările ESET, instanțele fake de installere Adobe Flash Player au fost folosite de grupul Turla APT pentru a-și păcăli țintele să descarce programe malware.
Lasa un comentariu