Aspirați la o carieră în domeniul securității cibernetice? Iată câteva variante de a lua contact cu această industrie


Lumea are nevoie de tot mai mulți profesioniști în securitate cibernetică – iată trei modalități excelente de a primi „acces” în industria de securitate, o arie în continuă creștere și plină de recompense.

Într-o epocă în care totul este digital, o încălcare a datelor sau un atac cibernetic poate costa scump orice organizație, afectând-o din punct de vedere financiar, operațional, legal și reputațional – până la punctul de a-i pune în pericol însăși existența. În plus, atacurile de succes asupra furnizorilor de servicii critice, cum ar fi asistența medicală și aprovizionarea cu energie, pot provoca perturbări la scară largă, punând viața oamenilor în pericol și conducând la un haos larg răspândit.

În mod îngrijorător, cererea globală de profesioniști în securitate continuă să depășească oferta. De fapt, conform datelor noi ale organizației non-profit ISC2, decalajul forței de muncă se mărește și mai mult, numărul locurilor de muncă deschise în securitate ajungând acum la 4,8 milioane. Nu este de mirare că mulți profesioniști în domeniul securității, atât simpli angajați cât și lideri, se confruntă cu o formă sau alta de burnout. Criza de talent a fost o provocare serioasă de mulți ani, atât de mult încât a determinat guvernele să lanseze inițiative naționale menite să încurajeze carierele în securitate.

Între timp, a fost foarte mediatizat potențialul revoluționar al inteligenței artificiale, inclusiv prin rolul său în contracararea amenințărilor în creștere și chiar contribuind la reducerea decalajului de competențe de securitate. Deși, evident, AI are un rol de jucat în securitatea cibernetică, expertiza umană nu va deveni învechită prea curând. Într-adevăr, cererea de profesioniști calificați în securitate care să poată proiecta, implementa și gestiona soluții care să protejeze lumile noastre digitale nu a fost niciodată mai mare.

Am cerut anterior cercetătorilor în domeniul securității de la ESET să spună de ce și cum să urmărim o carieră în securitate, valoarea educației formale versus auto-educației și chiar cum este de fapt lucrul ca cercetător în securitate. În acest articol, vom explora stagiile, bursele și uceniciile în domeniul securității cibernetice ca trei căi excelente, în special pentru tineri, pentru a-și porni cariera în acest domeniu interesant și plin de satisfacții.

Stagii de securitate cibernetică

Stagiile oferă un loc în primul rând pentru „acțiune”, cu expunere practică, în lumea reală, alături de profesioniști experimentați. Obțineți un curs intensiv în provocările reale ale securității cibernetice, posibil obținerea de informații în timp real asupra domeniilor de expertiză, cum ar fi detectarea amenințărilor, răspunsul la incident și evaluarea vulnerabilităților.

În funcție de organizație și de poziția actuală de stagiar, puteți dobândi abilități tehnice, abilități de rezolvare a problemelor și puteți învăța să colaborați în medii dinamice - toate acestea fiind de ajutor pe viitor.

Pe lângă dezvoltarea individuală, vă puteți construi rețeaua profesională, vă puteți conecta cu experți din industrie și puteți primi mentorat. Aceste relații pot fi utile atunci când planificați următorii pași ai dezvoltării și carierei dvs.

Stagiile nu sunt benefice doar pentru stagiari, ci și pentru organizațiile participante. Promovând talentul devreme, stagiile contribuie la completarea decalajului forței de muncă în domeniul securității cibernetice și pot aduce perspective noi și idei inovatoare proceselor tradiționale și învechite.

Deși stagiile sunt de obicei neplătite, câțiva jucători importanți, inclusiv CISA, DoD, DHS și IBM, oferă oportunități remunerate, asigurându-se că studenții din toate etapele călătoriei cibernetice pot intra în pâine fără stres financiar nejustificat.

Burse de securitate cibernetică

Bursele de securitate cibernetică sunt premii financiare concepute pentru a sprijini studenții care urmează studii și cariere în acest domeniu. Premiile financiare acoperă de obicei taxele de școlarizare, materiale didactice sau orice hardware necesar, reducând astfel în mod semnificativ povara financiară a învățământului superior și făcându-l mai accesibil celor care altfel nu și-ar fi putut permite.

Puteți aplica pentru burse de securitate cibernetică în diferite locuri, inclusiv colegii, organizații non-profit și companii binecunoscute, acestea vizând studenți din programele de licență, masterat și studii post-universitare. De exemplu, ESET organizează în prezent burse Women in Cybersecurity pentru candidatele care doresc să urmeze o carieră în domeniul securității cibernetice în Marea Britanie, SUA, Canada și Australia. Această inițiativă își propune să sprijine diversitatea de gen în STEM, o industrie dominată în mod tradițional de bărbați.

În general, criteriile de eligibilitate variază. De exemplu, s-ar putea să vi se solicite să lucrați la organizația sponsor după ce ați terminat studiile sau puteți aplica numai dacă venitul gospodăriei dvs. este sub un anumit prag. Merită să cercetați diferitele burse disponibile pentru a vedea unde ați putea fi cel mai potrivit.

Atunci când aplicați, poate fi necesar să scrieți un eseu sau scrisoare de intenție despre motivul pentru care sunteți potrivit pentru respectiva bursă. Acest lucru ar trebui să includă detalii despre cum ați ajuns pasionat de domeniu, orice experiență conexă pe care o aveți și modul în care intenționați să profitați la maxim de bursa/cursul în cauză.

Ucenicii de securitate cibernetică

Uceniciile de securitate cibernetică sunt programe de formare structurate care combină învățarea la locul de muncă cu cursurile teoretice și practice la clasă. Finanțate de guvern, de o organizație sau de o combinație a ambelor, acestea oferă tinerilor o oportunitate valoroasă de a se instrui și de a dobândi abilități în domeniul securității cibernetice în timp ce primesc un salariu.

Uceniciile pot varia în funcție de locul în care se află în cariera dvs. de securitate cibernetică. Acestea pot începe de la 16 ani, imediat după finalizarea învățământului obligatoriu, de la 18 ani, după obținerea diplomei de bacalaureat sau la orice vârstă, cu atitudinea și experiența potrivite.

Pe măsură ce uceniciile sunt organizate pe diferite niveluri, puteți avansa de la nivelul 2 la nivelul 7, spre exemplu, devenind mai calificați (și potențial mai bine plătiți) cu fiecare promovare. Unele ucenicii în domeniul securității cibernetice vă pregătesc pentru certificări din industrie care validează formarea și expertiza dobândită, îmbunătățind șansele de angajare în continuare.

Este securitatea cibernetică o carieră bună?

Dacă cele de mai sus încă nu v-au convins să vă alăturați profesioniștilor în securitate, iată câteva lucruri suplimentare care ar putea s-o facă. Securitatea cibernetică este considerată o carieră excelentă din mai multe motive, printre care:

Cerere mare: Pe măsură ce amenințările și tehnologiile evoluează, profesioniștii în securitate cibernetică sunt la mare căutare în toate industriile.

Securitatea locurilor de muncă: aproape toate industriile necesită securitate cibernetică, inclusiv sănătate, guvern, educație, drept, servicii financiare și producție – rolurile de securitate cibernetică nu pleacă nicăieri.

Salarii competitive: Securitatea IT oferă salarii competitive cu multe variante de progres și dezvoltare.

Potențial de viitor: pe măsură ce tehnologia avansează, nevoia de securitate cibernetică nu va face decât să crească. Alegând acest domeniu ca și carieră, veți fi în fruntea inovației digitale.

Stagiile, bursele și uceniciile sunt doar câteva dintre modalitățile de a începe sau de a accelera o carieră în domeniul securității. Cu un nou flux constant de amenințări și tactici de descoperit, nu există două zile la fel. În plus, securitatea cibernetică deschide o gamă largă de oportunități pentru toți. Cu atât de multe moduri de a intra în industrie, putem contribui la crearea unei noi generații de profesioniști în securitate care să ne ajute să ne menținem viața digitală în siguranță.

Imogen Byers October 21, 2024

Lasa un comentariu