Atacurile cibernetice nu mai reprezintă „o chestiune ce ține de thrillerele de spionaj” – acestea sunt o amenințare serioasă la adresa indivizilor, a organizațiilor și a economiei.
Acest lucru este susținut de Ben Gummer, ministru al Marii Britanii pentru Biroul Cabinetului, care a adăugat într-un articol pentru ziarul Telegraph că “actorii sofisticați” au acum un impact asupra capacității serviciilor esențiale din teritoriu.
În declarația sa, lansată în concomitent cu sporirea bugetului pentru securitate cibernetică cu 1,9 miliarde de lire de către guvernul britanic, acesta a afirmat faptul că oricine, de la companii la persoane fizice, are “datoria” de a se păstra în siguranță împotriva infractorilor cibernetici.
“Pentru companii, organizații de caritate și universități, atacurile cibernetice trebuie să fie considerate drept un alt risc operațional pe care toate organizațiile trebuie să îl gestioneze”, a continuat Ben Gummer.
“Trebuie ținut cont de acest lucru în aceeași măsură în care se iau în considerare situațiile în care este nevoie de provizii în caz de tăierile de curent, de inundații, furturi sau de atacuri teroriste.”
“Eforturile de consolidare a securității trebuie făcute la toate nivelurile”, a mai adăugat ministrul. Pentru persoanele fizice, acest lucru poate fi foarte simplu, prin folosirea unor parole mai puternice – de reținut, passphrase-urile sunt, de asemenea, ferm recomandate – și prin actualizarea frecventă a software-ului.
Totodată, Gummer a subliniat responsabilitatea guvernului de a aborda o conducere exemplară în această direcție. Pe măsură ce serviciile publice sunt în mare parte transferate în mediul online, cetățenii trebuie să se simtă încrezători în faptul că informațiile personale utilizate în acest spațiu rămân în condiții de siguranță în fața atacurilor informatice.
“Avem o responsabilitate solemnă de a ne asigura că avem parte de cea mai bună securitate cibernetică posibilă”, a precizat acesta în articolul său pentru ziarul Telegraph.
“Prin urmare, guvernul se va asigura de acum încolo, că toate serviciile digitale noi sunt, de asemenea, sigure în mod implicit, cu o securitate cibernetică încorporată de la bun început.”
Cancelarul Marii Britanii, Philip Hammond, a explicat că investițiile majore din Marea Britanie în securitatea cibernetică sunt menite să ajute guvernul să “țină pasul cu amploarea și ritmul de dezvoltare al amenințărilor” cu care se confruntă țara.
NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT
Lasa un comentariu