Zoom acceptă de acum apeluri telefonice, mesaje text și aplicații de autentificare ca forme de autentificare în doi factori.
Zoom a implementat un serviciu pentru autentificarea cu doi factori (2FA) în aplicațiile sale web, desktop și mobile, permițând utilizatorilor să dubleze securitatea conturilor lor cu un strat suplimentar de protecție.
Pe scurt, sistemele 2FA permit utilizatorilor să treacă peste provocările de autentificare care au nevoie de informații din două surse diferite. Există trei factori de autentificare clasici care sunt utilizați în mod obișnuit - ceva ce știți, cum ar fi o parolă sau un cod PIN, ceva ce aveți, cum ar fi chei fizice sau aplicații de autentificare și ceva personal, acest pas include date biometrice, cum ar fi amprentele digitale sau scanări ale retinei.
Platforma de videoconferință a anunțat noua caracteristică de securitate într-un articol de blog declarând: „Autentificarea îmbunătățită cu doi factori (2FA) a Zoom face mai ușoară munca depusă de administratori și organizații pentru a-și proteja utilizatorii și pentru a preveni breșele de securitate chiar prin intermediul propriei noastre platforme care include de acum 2FA.”. Într-o declarație transmisă către The Verge, compania a confirmat că pune la dispoziție această caracteristică pentru toți utilizatorii săi, inclusiv pentru cei care folosesc varianta gratuită a platformei.
Zoom a descris, de asemenea, modurile în care utilizatorii se pot autentifica în timp ce se conectează la conturile lor, „Cu modalitatea 2FA propusă de Zoom, utilizatorii au opțiunea de a folosi aplicații de autentificare care acceptă protocolul Time-Based One-Time Password (TOTP) (cum ar fi Google Authenticator, Microsoft Authenticator, sau FreeOTP), sau de a permite Zoom să trimită un cod prin SMS sau apel telefonic, ca al doilea factor al procesului de autentificare în cont.”
Este mai bine să utilizați mesaje text SMS ca formă de autentificare cu doi factori decât să nu folosiți o astfel de metodă deloc. Este indicat să optați pentru una dintre aplicațiile de autentificare acceptate, mai ales că împiedică infractorii cibernetici să vă acceseze contul chiar dacă deveniți ținta unui atac de tip SIM swapping.
Compania de videoconferință permite, de asemenea, utilizatorilor să folosească coduri de recuperare pentru a se conecta la conturile lor în cazul în care dispozitivul lor este pierdut sau furat. Puteți verifica întregul proces de activare 2FA, precum și utilizarea codurilor de recuperare din centrul de ajutor al platformei.
Odată cu explozia cazurilor de COVID-19, tot mai multe companii au fost forțate să treacă la o modalitate de lucru la distanță, astfel că Zoom și alte servicii de videoconferință și comunicare s-au bucurat de o creștere a popularității. Cu toate acestea, compania a fost, de asemenea, în centrul atenției din cauza problemelor de confidențialitate și securitate pe care le-a întâmpinat după ce utilizatorii au început să folosească platforma într-un număr nemaivăzut până atunci. Dacă sunteți utilizator Zoom, ar trebui să consultați și articolul nostru despre remedierile setărilor de securitate Zoom.
Lasa un comentariu