1 milion de aplicații riscante au fost respinse sau eliminate din App Store în 2020


Apple susține, de asemenea, că a identificat tranzacții potențial frauduloase în valoare de 1,5 miliarde USD.

Apple a declarat că a contracarat tranzacții potențial frauduloase în valoare de peste 1,5 miliarde de dolari SUA și a prevenit intrarea în App Store a aproape un milion de aplicații vulnerabile și totodată riscante în 2020, potrivit unui nou raport care evidențiază eforturile companiei de a proteja utilizatorii Apple împotriva fraudelor.

„Este posibil ca o aplicație să fie neterminată sau să nu funcționeze corespunzător atunci când este trimisă spre aprobare sau poate să nu aibă încă un mecanism puternic pentru moderarea conținutului generat de utilizatori. În 2020, aproape 1 milion de noi aplicații problematice și încă un milion de actualizări suplimentare de aplicații au fost respinse sau eliminate din mai multe motive asemănătoare cu acestea”, a declarat titanul tehnologic din Cupertino.

Cu toate acestea, unele dintre aceste aplicații au fost eliminate pentru încălcări mult mai flagrante ale regulilor App Store. Peste 48.000 au fost eliminate pentru că includeau funcții ascunse, în timp ce peste 150.000 au fost interzise pentru că erau aplicații spam, copiate sau pentru că au încercat chiar să manipuleze utilizatorii să facă achiziții dubioase.

Sursa: Apple.com

Apple este cunoscut pe scară largă pentru poziția sa fermă în ceea ce privește confidențialitatea și regulile sale stricte privind adminitrarea datelor personale. Astfel că nu este o surpriză faptul că mai mult de 215.000 de aplicații au fost respinse pentru diverse încălcări ale confidențialității, inclusiv pentru solicitarea unor permisiuni și date care nu aveau nicio acoperire conform funcțiilor pe care le ofereau.

După cum a arătat cercetătorul ESET, Lukas Stefanko, totuși, aplicațiile de înșelătorie rămân uneori sub radar; de exemplu, se pot masca drept instrumente de urmărire a activităților sportive și pot utiliza în mod greșit funcția Apple Touch ID pentru a fura bani de la utilizatorii iOS. Mac App Store nu este scutit de aceste încălcări. Acum trei ani, Apple a eliminat una dintre aplicațiile (plătite) din topurile sale, a patra ca mărime, pentru gestionarea necorespunzătoare a datelor utilizatorilor.

Apple monitorizează, de asemenea, conturile de dezvoltatori, care sunt uneori create în scopuri rău intenționate. Dezvoltatorii care încalcă în mod repetat sau în mod flagrant regulile sunt eliminați din Programul pentru dezvoltatori Apple și au conturile șterse. În 2020, Apple a șters 470.000 de conturi de dezvoltator și a continuat să respingă încă 205.000 de înscrieri din cauza unor suspiciuni de fraudă.

Cu toate acestea, frauda contului nu se limitează doar la dezvoltatori. În ultimul an, compania a identificat și dezactivat peste 244 de milioane de conturi de clienți care s-au angajat fie în activități frauduloase, fie abuzive și au împiedicat crearea a 424 de milioane de conturi, deoarece prezentau semne de activități similare.

Apple și-a intensificat, de asemenea, eforturile în protejarea datelor de plată, în special din cauza breșelor de date online, care sunt din ce în ce mai dese. Odată ce actorii de amenințare dobândesc informații despre cardul de credit din diverse încălcări, recurg adesea la spălarea banilor prin piețe precum App Store - lucru despre care compania este foarte conștientă.

„Numai în 2020, fuziunea dintre tehnologiile sofisticate și forța de muncă umană a împiedicat folosirea a peste 3 milioane de carduri furate pentru achiziționarea de bunuri și servicii furate și a interzis tranzacționarea a aproape 1 milion de conturi. În total, Apple a protejat utilizatorii de peste 1,5 miliarde de dolari în tranzacții potențial frauduloase în 2020”, a încheiat Apple.

Pentru a evita să deveniți victima acestor aplicațiilor frauduloase, citiți sfaturile noastre despre cum să vă protejați împotriva aplicațiilor de înșelătorie. Unul dintre primele lucruri de luat în considerare este ce tipuri de permisiuni au nevoie cu adevărat aplicațiile dvs.

Amer Owaida May 17, 2021

Lasa un comentariu