Cât valorează datele dvs. personale pe dark web?


Prețurile sunt mai mici decât ați crede - detaliile cardului dvs. de credit, de exemplu, pot fi vândute doar pentru câțiva dolari.

Nu este nicio noutate faptul că dark web-ul este plin de oferte de date furate, care variază de la informații subtilizate ale cardurilor de credit și conturi de servicii de plată hackuite până la conturi de social media deturnate. Oricine este interesat poate, de asemenea, să angajeze prin intermediul dark web un infractor cibernetic pentru a lansa un atac distribuit de denial of service (DDoS), să cumpere malware sau să achiziționeze documente falsificate și să comită furt de identitate.

Dar v-ați întrebat vreodată cât de multe dintre informațiile dvs. personale ajung pe dark web? Cercetătorii de la Privacy Affairs au analizat listele disponibile în prezent pe dark web și au creat o imagine de ansamblu asupra prețului mediu asociat datelor personale furate.

Dark Web Price Index 2020, o analiză a tarifelor practicate pentru diferite tipuri de informații personale furate arată că, de exemplu, un card de credit American Express împreună cu PIN-ul său poate fi vândut cu până la 35 USD, în timp ce detaliile cardului de credit se vând, în general, cu aproximativ 12-20 USD. Între timp, datele de autentificare ale conturilor bancare online furate, ce cuantifică un sold minim de 2.000 USD pot fi în medie disponibile pentru 65 USD.

În ceea ce privește serviciile de procesare a plăților, conturile PayPal sunt de departe cele mai des listate aici. Cu toate acestea, conturile furate au prețuri mai mici decât transferurile efective din conturile compromise. Interesant este că un transfer în intervalul 1.000-3.000 USD se ridică la un preț mediu de aproximativ 320 USD, în timp ce transferurile de peste 3.000 USD sunt la aproximativ jumătate din preț - 156 USD.

Ofertele pentru spargerea unor conturi de social media nu sunt, de regulă, listate pe dark web, potrivit raportului, care a atribuit acest lucru măsurilor de securitate consolidate ale platformelor de social media, precum și cererii reduse. Într-adevăr, este sigur să spunem că prețul informațiilor dvs. pe dark web este reglementat de vechea zicală „după cerere și ofertă”. Odată ce sunt disponibile, prețurile se ridică la câteva zeci de dolari.

Între timp, conturile Gmail sunt ofertate la un preț relativ ridicat, având un preț mediu de 156 USD. Acest lucru poate fi cauzat de faptul că mulți oameni refolosesc datele de conectare pentru alte conturi, ceea ce ar însemna că un cont de e-mail compromis ar putea deschide "ușile" de acces la diverse alte servicii.

Infractorii cibernetici își pun, de asemenea, la bătaie diferite competențe. Potențialii cumpărători pot opta pentru derularea unor atacuri DDoS la comandă, oferite cu prețuri variate, în funcție de mărimea și durata atacului, începând de la 10 USD și ajungând la peste 800 USD. Hackerii oferă, de asemenea, diverse forme de malware pentru vânzare, cu prețuri începând de la 70 USD și care ajung până la 6.000 USD, în funcție de diverși factori de complexitate.

Cea mai mare parte a informațiilor sensibile furate provin din breșe de date la scară largă care au lovit nenumărate afaceri de-a lungul anilor. Există, desigur, mai mulți pași simpli pe care îi puteți face pentru a vă proteja. De exemplu, aveți grijă la atacuri de tip phishing care încearcă să vă fure datele de autentificare sau detaliile cardurilor de credit. În loc să utilizați parole ușor de reținut, optați pentru o parolă puternică și unică pentru fiecare cont. Este important să utilizați autentificarea cu doi factori ori de câte ori este disponibilă. De asemenea, nu folosiți niciodată o rețea Wi-Fi nesecurizată pentru a accesa conturile pe care vă stocați datele dvs. sensibile. Utilizați serviciile de notificare a breșelor de datelor pentru a afla dacă detaliile dvs. au fost subtilizate în cadrul unei scurgeri de date cunoscută. În cele din urmă, nu subestimați niciodată valoarea unei soluții de securitate multistratificate și asigurați-vă că aceasta este actualizată la zi.

Amer Owaida August 6, 2020

Lasa un comentariu