Aeroportul Bristol închide ecranele de zbor după atacuri ransomware


Aeroportul Bristol din sud-vestul Angliei a fost lovit de un atac ransomware care a determinat aeroportul să închidă ecranele de informații de zbor  într-un efort de a menține atacul conținut, transmite BBC .

Aeroportul a anunțat pe Twitter devreme vineri că "se confruntă cu probleme tehnice cu ecranele de zbor".

"Credem că a existat o încercare online de a viza o parte a sistemelor noastre administrative facându-ne să luăm o serie de măsuri de precauție precum închiderea unor aplicații, inclusiv cele care oferă informațiile de zbor", a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului James Gore . "Acest lucru a fost făcut pentru a contracara problema și a evita orice impact ulterior asupra sistemelor mai critice", a adăugat el.

Ecranele în locații cheie, cum ar fi în sali de sosire și de plecare, nu au revenit în stare de funcționare până duminică devreme. Potrivit acestui post pe Twitter , aeroportul a continuat să lucreze duminică pentru a "restabili acoperirea completă a întregului site".

În timp ce se confrunta cu infecția malware, aeroportul a apelat la măsuri de urgență, cum ar fi utilizarea de tablă albă și stilouri, precum și foi de tip poster, pentru a afișa informații despre sosire și plecare.


 

Nu au fost afectate sosirile sau plecările din această cauză , deoarece se consideră că nu a fost un atac vizat. De asemenea, sistemele de siguranță și securitate ale aeroportului nu au fost niciodată afectate sau în pericol, a spus el. Nu a fost plătit randomware-ul pentru ca sistemele să funcționeze din nou.

Nu trebuie cercetat mult pentru a găsi exemple de aeroporturi care se luptă cu atacurile cibernetice. În luna martie, Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta, care este cel mai aglomerat din lume, a luat măsuri de prevenire a închiderii rețelei WiFi gratuite și a dezactivării funcționalităților site-ului său, după ce rețeaua de calculatoare a guvernului orașului a căzut victimă unui atac ransomware .

În 2017, două aeroporturi ucrainene au fost printre cele afectate de atacuri ransomware. Aeroportul din Kiev a fost printre victimele unei semi-clone Petya în luna iunie, în timp ce aeroportul din Odessa a trebuit să facă față atacului Bad Rabbit în octombrie.

Tomas Foltyn September 18, 2018

Lasa un comentariu