Facebook le permite acum părinților să monitorizeze chat-ul copiilor


Noua opțiune face parte din procesul de extindere a controlului parental în aplicația Messenger Kids pentru copiii sub 13 ani.

Facebook lansează o serie de modificări pentru Messenger Kids, prin care oferă părinților un control mai mare asupra modului în care copiii lor folosesc aplicația de mesagerie. Puteți amaliza cu cine interacționează copiii dvs. și puteți consulta istoricul chatului lor, potrivit articolului postat de Facebook.

În plus, veți avea acces la cele mai recente videoclipuri și fotografii pe care copiii dvs. le-au trimis sau le-au primit și puteți elimina conținutul, dacă este necesar. Reînnoirea aplicației vă oferă, de asemenea, opțiunea de a vedea o listă de dispozitive la care copiii dvs. sunt conectați și de a deconecta conturile de la distanță.

„Părinții rămân în control, știind cu ​​cine este conectat copilul lor în Messenger Kids și pot elimina persoanele din lista de contacte a copilului lor în orice moment”, a declarat Product Manager-ul Facebook, Morgan Brown. Noile funcții pot fi accesate prin intermediul tabloului de bord pentru părinți Messenger Kids din aplicațiile Facebook Android și iOS.

Puteți solicita, de asemenea, o copie a datelor Messenger Kids ale copilului dvs., la fel cum puteți face cu propriile informații partajate cu Facebook. „Descărcarea va include o listă a contactelor copilului dvs., precum și mesajele, imaginile și videoclipurile trimise și primite. Copilul dvs. va fi anunțat prin intermediul aplicației Messenger Kids atunci când veți solicita aceste informații ”, a spus Brown.

De asemenea, Facebook a facilitat copiilor blocarea contactelor și în general gestionarea persoanelor cu care interacționează. În calitate de părinte sau tutore, puteți vedea, de asemenea, când copilul raportează sau blochează pe cineva sau dacă deblochează pe cineva.

Credite imagine: Facebook

Pe lângă extinderea noilor funcții, Facebook a anunțat o actualizare la politica sa de confidențialitate pentru a adăuga informații suplimentare despre „practicile de colectare, utilizare, distribuire, păstrare și ștergere a datelor”.

Compania a spus că va folosi un limbaj adecvat vârstei pentru a educa copiii cu privire la colectarea datelor. „De exemplu, informăm copiii că persoanele pe care le cunosc le pot vedea numele și fotografia, că părinții pot vedea și descărca conținutul lor de mesagerie și că nu pot șterge niciun mesaj pe care îl trimit sau îl primesc”, a declarat Facebook.

Gigantul social media a oferit anterior asigurări cu privire la utilizarea datelor colectate și a reiterat rapid promisiunea: „Nu folosim datele copiilor de la Messenger Kids pentru publicitate. În continuare nu există anunțuri în Messenger Kids și nici posibilitatea de a face achiziții în aplicație. ”

Orientat către copii mai mici de 13 ani, Messenger Kids este proiectat să fie o alternativă de mediu controlat la aplicația principală Messenger a rețelei sociale. Aplicația prietenoasă pentru copii a fost lansată pentru dispozitivele iOS din Statele Unite în decembrie 2017; alte țări și versiunea Android au urmat câteva luni mai târziu.

Aplicația oferă copiilor un mod de a păstra legătura cu rudele și prietenii, în timp ce le oferă părinților o anumită măsură de supraveghere, permițându-le inclusiv să aprobe în prealabil lista cu persoanele cu care interacționează copiii lor.

Facebook a fost analizat în detaliu anul trecut, după ce o eroare de proiectare a aplicației a subminat aceste controale parentale, permițând unora dintre utilizatorii aplicației să discute cu persoane necunoscute.

Tomas Foltyn February 11, 2020

Lasa un comentariu