Milioane de oameni au început să folosească Signal și Telegram în timp ce WhatsApp se luptă pentru a atenua preocupările utilizatorilor.
La puțin peste o săptămână de la anunțarea modificărilor aduse Politicii sale de Confidențialitate și Termenilor și Condițiilor, WhatsApp amână aplicarea noilor reguli de partajare a datelor până pe 15 mai.
„Vom modifica data la care oamenii vor fi rugați să revizuiască și să accepte termenii. Nimeni nu va avea contul suspendat sau șters pe 8 februarie. De asemenea, vom depune eforturi pentru a clarifica dezinformarea cu privire la modul în care funcționează confidențialitatea și securitatea pe WhatsApp”, se arată în postarea de pe blogul companiei.
Pentru început, compania se străduiește să abordeze preocuparea cheie din jurul noilor practici: „Această actualizare nu extinde capacitatea noastră de a partaja date cu Facebook”.
Într-adevăr, anunțul original a fost întâmpinat de o reacție adversă, în special din cauza unor formulări nefericite care au ridicat întrebări în rândul utilizatorilor cu privire la ce tipuri de date ar fi partajate cu compania mamă a aplicației de chat, Facebook.
Acest lucru a determinat, de asemenea, WhatsApp să explice în categoria de întrebări frecvente că actualizarea nu va oferi WhatsApp sau Facebook posibilitatea de a vedea conținutul mesajelor, de a asculta apelurile utilizatorilor sau de a păstra evidențe cu privire la persoanele cu care interacționează, printre altele.
„Aceste actualizări nu modifică nimic din aceste lucruri. În schimb, actualizarea include noi opțiuni pe care oamenii le vor avea când vor trimite mesaje unei companii pe WhatsApp și oferă transparență sporită cu privire la modul în care colectăm și folosim datele. Deși nu toată lumea face cumpărături de la o companie prin WhatsApp, credem că mai mulți oameni vor alege să o facă în viitor și este important ca aceștia să fie informați de aceste servicii. Această actualizare nu extinde capacitatea noastră de a partaja date cu Facebook. ”
Compania a clarificat, de asemenea, că modificările sunt orientate în principal către modul în care întreprinderile folosesc aplicația. Modificările includ funcții opționale, cum ar fi oferirea companiilor opțiunea de a utiliza servicii de găzduire securizate Facebook pentru chat-urile WhatsApp sau de a permite clienților să interacționeze cu companiile prin WhatsApp accesând anunțurile de pe Facebook și Instagram.
Confuzia din jurul anunțului anterior a avut unele efecte negative, utilizatorii renunțând la WhatsApp și trecând la competitori. Signal, o platformă de comunicare apreciată pentru accentul pus pe confidențialitate, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații atât pe Android, cât și pe iOS; fluxul de noi utilizatori a fost atât de mare încât a copleșit serverele nonprofit ale Signal.
În timp ce companiile de analiză a aplicațiilor raportează milioane de descărcări ale popularei aplicații de mesagerie, un purtător de cuvânt al Signal a declarat pentru CNET că rapoartele nu sunt complet adevărate: „În acest moment pot spune că toate acele firme de analiză a aplicațiilor sunt cu mult sub numerele de raportare de la Signal, deoarece noi nu avem niciun tracker sau alte servicii de analiză ca alte aplicații. ” Purtătorul de cuvânt a adăugat, de asemenea, că Signal nu își va declara numerele în mod public.
Între timp, Telegram, un alt rival al WhatsApp, a văzut, de asemenea, un val de noi utilizatori care depășeau 500 de milioane de utilizatori activi lunari, la începutul lunii ianuarie. Potrivit unei postări a lui Pavel Durov, unul dintre fondatorii serviciului de mesagerie, Telegram a înregistrat 25 de milioane de utilizatori noi înregistrați într-un interval de 72 de ore.
Lasa un comentariu