SUA anunță presupusul vinovat al campaniei HBO de hacking


Procurorii americani au făcut apel împotriva unui cetățean iranian care ar fi deturnat rețeaua televiziunii HBO în această vară, furând diverse materiale, inclusiv episoade neautorizate ale spectacolelor de succes, împreună cu datele personale ale actorilor, după care a solicitat 6 milioane de dolari în bitcoin pentru a nu lansa acele materiale.

Behzad Mesri, care a fost numit "Skote Vahshat", se confruntă cu numeroase acuzații de infracțiuni federale, inclusiv fraude de computere, fraudă wire, extorcare și furt de identitate, potrivit unei acuzații [PDF] pe care biroul procurorului american din Manhattan a publicat-o marți.

Materialul pe care Mesri, de 29 de ani, se presupune că l-a furat însumează nu mai puțin de 1,5 terabytes și include episoade nelansate la acel moment, împreună cu scripturi și scenarii ale celebrului serial Game of Thrones, precum și episoadele viitoare ale altor spectacole precum Ballers, Barry, Camera 104, Curb Enthusiasm și The Deuce.

Juriul îl descrie pe Mesri ca "expert în hacking" care a lucrat anterior pentru ca Iranul să atace sistemele militare, sistemele software nucleare și infrastructura israeliană.

Potrivit unui comunicat al biroului procurorului american pentru Districtul de Sud din New York, Mesri a fost, de asemenea, membru al unui grup de hackeri din Iran, numit Turk Black Hat, și a efectuat sute de defecțiuni de pe site-uri web în Statele Unite și în altă parte.

"Mesri este acum acuzat de crime federale și, deși nu este arestat astăzi, va trebui să se uite pentru totdeauna peste umăr până când se va confrunta cu justiția", a declarat jurnalistul districtului Southern District of New York, Joon Kim.

Mesri se presupune că și-a început campania de hacking în mai, conducând recunoașterea rețelei de calculatoare și a angajaților HBO și investigând vulnerabilitățile. Până în iulie, Mesri "a compromis cu succes mai multe conturi de utilizator aparținând angajaților HBO și alți utilizatori autorizați și le-a folosit pentru a obține în mod repetat acces neautorizat la serverele de calculatoare ale HBO", potrivit biroului procurorului american.

Între 23 și 29 iulie, Mesri se presupune că a fost implicat în campania sa de șantaj. După ce rețeaua de televiziune nu a plătit suma de 6 milioane de dolari în criptocurrency digitală, a început să publice porțiuni din datele furate pe 30 iulie.

Reuters a raportat în luna august că HBO a oferit, în realitate, 250.000 de dolari pentru infractorii cibernetici, în schimbul amânării termenului limită "pentru plata unei răscumpărări mult mai mari". Cererea - pe care o persoană care a cunoscut răspunsul HBO îl descrie ca o tactică de întârziere - nu a determinat nici un răspuns de la hacker.

 

TOMÁŠ FOLTÝN
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana November 28, 2017

Lasa un comentariu