Google îmbunătățește securitatea pentru Gmail, Meet și Chat


Gigantul tehnologic introduce propria versiune de conturi verificate în Gmail, lansează controale sporite de moderare în Meet și îmbunătățește protecția împotriva atacurilor de tip phishing în Chat.

Google a anunțat o serie de funcții noi pentru suita sa de aplicații G Suite, care are drept scop consolidarea securității utilizatorilor Gmail, Meet și Chat. Compania introduce, de asemenea, noi modalități pentru administratorii IT de a gestiona și securiza dispozitivele folosind Admin Console.

Gigantul tehnologic care are în spate popularul motor de căutare lansează o nouă caracteristică care va afișa logo-ul unei organizații sau al unui brand în spațiul dedicat avatarului interfeței de utilizator Gmail. Acest lucru ar trebui să le ofere oamenilor mai multă încredere, vizualizând mult mai ușor că mesajul e-mail este de la un expeditor legitim, încercându-se astfel stoparea atacurile de tip phishing care exploatează în atacuri specifice numele binecunoscut al unor companii.

Noua funcționalitate utilizează standardul Brand Indicators for Message Identification (BIMI) și permite organizațiilor care folosesc tehnologia DMARC să valideze proprietatea logo-ului lor și să îl transmită în siguranță către Google. Standardul BIMI este dezvoltat de Grupul AuthIndicators, la care Google s-a alăturat acum un an.

„BIMI oferă beneficii întregului ecosistem de e-mail. Prin solicitarea unei autentificări solide, utilizatorii și sistemele de securitate prin e-mail pot avea o încredere sporită în sursa e-mailurilor, iar expeditorii vor putea să se bazeze pe încrederea pe care o inspiră elementele vizuale asociate brandului lor și să le ofere clienților o experiență mai complexă”, a declarat Google.

Platforma de videoconferințe Google Meet a primit, de asemenea, o îmbunătățire a capacităților de securitate sub forma unor noi controale care permit gazdei să gestioneze cine se poate alătura conferințelor și sub ce formă. Oaspeții neinvitați care au fost eliminați dintr-o întâlnire nu vor putea să se alăture decât dacă gazda îi reinvită. De asemenea, participanților cărora li s-au refuzat solicitările de întâlnire de mai multe ori li se vor interzice automat trimiterea de noi cereri suplimentare.

În plus, gazdele primesc funcții avansate de securitate, care le permit să decidă asupra metodei prin care oamenii pot participa la întâlniri și ce nivel de participare li se permite o dată ce se alătură. În timp ce blocările de siguranță sunt activate, utilizatorii anonimi, adică cei care nu se conectează în conturile lor Google, vor fi blocați, neputând să se înscrie la întâlnire.

De asemenea, Google a consolidat protecția împotriva phishing-ului în Google Chat. Lansată anterior pe Gmail, noua funcție verifică linkurile trimise în chat comparându-le cu datele în timp real din Safe Browsing și avertizează utilizatorii dacă este identificat ceva suspect. Blocarea și raportarea camerelor de chat dacă ceva suspect este identificat reprezintă o altă caracteristică ce va fi propusă utilizatorilor în următoarele săptămâni. De asemenea, Google a adăugat un filtru care detectează și limitează automat conținutul abuziv, cum ar fi invitațiile spam trimise via G Suite.

Administratorii IT vor primi o mulțime de instrumente noi și îmbunătățite pentru a gestiona G Suite, inclusiv o pagină reproiectată pentru dispozitive, care ajută la o mai bună gestionare a echipamentelor, precum și integrarea Apple Business Manager care le va permite să gestioneze cu ușurință dispozitivele iOS ale organizației lor. De asemenea, Google a introdus câteva instrumente noi în funcția sa de prevenire a pierderilor de date.

Actualizările sunt lansate pentru a răspunde nevoilor oamenilor care lucrează de la distanță, după ce COVID-19 a obligat o mulțime de companii să apeleze la acest stil de muncă. Dacă munca de acasă începe să se simtă demoralizantă, ESET Chief Security Evangelist, Tony Anscombe are câteva sfaturi despre cum să depășești provocările asociate acestui nou mod de lucru.

Amer Owaida July 28, 2020

Lasa un comentariu