Instagram lansează noi funcții pentru a preveni agresiunea cibernetică


Platforma social media intensifică eforturile pentru a ajuta la stoparea hărțuirii online și a altor comportamente abuzive.

Instagram a dezvăluit noi instrumente pentru a ajuta la combaterea hărțuirii cibernetice și a altor comportamente abuzive pe platformă - un filtru care va împiedica utilizatorii să vadă mesajele directe (DM) abuzive și un instrument pentru a opri persoanele deja blocate să nu vă mai poată contacta dintr-un alt cont.

„Înțelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conținutul abuziv - fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă și nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet ”, a declarat Instagram într-un post de blog care prezintă introducerea noilor instrumentele. Într-adevăr, hărțuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe rețelele de socializare, victimele variind de la copii la adulți.

Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, rețeaua de socializare deținută de Facebook nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, așa cum este cazul conținutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive.

„În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conțin cuvinte, fraze și emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeți vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive - spre deosebire de căsuța de mesaje obișnuită, unde primiți mesaje de la prieteni ”, a explicat rețeaua socială populară.

Noua funcție nu este diferită de sistemul de filtrare a comentariilor introdus anterior, care permite utilizatorilor să ascundă comentariile abuzive sau jignitoare, precum și să configureze un filtru de cuvinte care să ascundă comentariile ce conțin termenii semnalizați. Atât filtrele DM, cât și filtrele de comentarii pot fi configurate prin accesarea Setărilor de Confidențialitate (Privacy Settings) în secțiunea Cuvinte Ascunse (Hidden Words).

În timp ce utilizatorii Instagram vor avea opțiunea de a crea o listă personalizată de cuvinte în funcție de ceea ce consideră ofensator, compania a lucrat, de asemenea, cu mai multe organizații anti-agresiune și anti-discriminare pentru a crea o listă predefinită de cuvinte jignitoare. Important, Instagram nu va vedea conținutul mesajelor, deoarece filtrarea se va face nativ pe dispozitiv; cu toate acestea, utilizatorii vor avea opțiunea de a raporta un comportament jignitor.

Deși utilizatorii au reușit deja să blocheze conturile persoanelor care îi hărțuiau, Instagram introduce, de asemenea, un nou instrument care le va permite să blocheze și orice alt cont nou pe care agresorul îl va crea pentru a-și continua seria de mesaje jignitoare.

„Acest instrument se adaugă politicilor noastre anti-hărțuire, care interzic deja oamenilor să contacteze în mod repetat pe cineva care nu vrea să audă de ei. De asemenea, nu permitem recidiva, ceea ce înseamnă că dacă este dezactivat un cont pentru încălcarea regulilor noastre, vom elimina orice alte conturi noi pe care le creează ori de câte ori vom fi conștienți de acest fapt ", a declarat platforma.

În timp ce ambele instrumente ar trebui să fie lansate utilizatorilor în lunile următoare, compania de socializare a recunoscut că mai este încă de lucru și a promis că va continua să coopereze cu organizații, experți și adolescenți pentru a elimina comportamentul abuziv.

Amer Owaida April 29, 2021

Lasa un comentariu