O nouă extensie Chrome poate detecta parolele compromise


Google a lansat o nouă extensie pentru Chrome care vă alertează dacă vreuna dintre parolele dvs. a fost parte a vreunui breșe de securitate în trecut, potrivit postării pe blog a companiei.

Ori de câte ori vă introduceți datele dvs. de autentificare pe un site, această extensie, numită Password Checkup, le va compara cu o bază de date conținând patru miliarde de credențiale despre care se știe că au fost compromise de-a lungul anilor. Dacă se găsește o potrivire, acest instrument va afișa o casetă de alertă roșie și va sugera schimbarea parolei.

Pentru a elimina preocupările legate de securitatea datelor verificate, Google a subliniat în articolul său de pe blog că Password Checkup amestecă toate credențialele prin hashing și criptare, protejându-le astfel de răuvoitori. De asemenea, Google a dat asigurări că aceste date de conectare nu ajung să le fie dezvăluite niciodată nici măcar lor.

Sursă: blog.google

„Password Checkup a fost proiectat în colaborare cu experți în cripografie de la Universitatea Stanford, pentru a vă asigura că Google nu va deține niciodată aceste credențiale", se arată în articolul de pe blog. Google a mai clarificat că această verificare finală între parola utilizatorului și baza de date Google are loc pe dispozitivul acestuia.

Există pe internet mai multe servicii disponibile gratuit, printre care: I've Been Pawned , Identity Leak Checker și Firefox Monitor, care vă oferă posibilitatea de a verifica dacă parolele dvs. sau alte detalii personale au fost compromise în vreo breșă de securitate cunoscută.

printre care: I've Been Pawned , Identity Leak Checker și Firefox Monitor, care vă oferă posibilitatea de a verifica dacă parolele dvs. sau alte detalii personale au fost compromise în vreo breșă de securitate cunoscută.

Dacă vreți să vă construiți o parolă puternică și unică, vă recomandăm să citiți unul dintre următoarele articole de mai jos. În plus, o metodă de autentificare cu doi factori este la fel de utilă pentru a vă îmbunătăți securitatea contului.

How to create strong passwords (without driving yourself mad)

Bad password choices: don’t miss the point

No more pointless password requirements

Forget about passwords: You need a passphrase!

Recycling is a must, but why would you reuse your password?

Tomas Foltyn February 7, 2019

Lasa un comentariu