Puteți deosebi un mesaj fals de unul real? Faceți testul nostru despre tentativele phishing


Tentativele de phishing sunt la tot pasul. Faceți testul nostru, Phishing Derby, pentru a afla cât de bine știți să vă protejați de astfel de pericole.

Phishingul vine sub o multitudine de forme și rămâne una dintre cele mai răspândite escrocherii online, întrucât atât consumatorii, cât și companiile se confruntă cu un flux continuu de e-mailuri nesolicitate, mesaje text și chiar apeluri telefonice în care sunt impersonate instituții de încredere, în încercarea de a sustrage datele de conectare, banii sau identitatea victimei. Într-adevăr, conform Jigsaw, incubatorul de tehnologie Google, 1 din 100 de e-mailuri trimise zilnic este o tentativă de phishing.

Și mai îngrijorător decât atât, multe dintre aceste încercări se dovedesc a fi de succes. Rata lor de succes, împreună cu ușurința cu care pot fi desfășurate astfel de atacuri, explică longevitatea acestei tehnici. Nu este de mirare că a devenit tot mai important să dezvoltăm capacitatea de a recunoaște și de a evita un atac de phishing.

Iar acum, vă prezentăm quiz-ul nostru distractiv, cu ajutorul căruia puteți testa dacă ați reuși să evitați cu succes o campanie de phishing! Testul vă va prezenta o serie de mesaje reale sau false și vă va oferi explicații ajutătoare pentru a deosebi cele două categorii.Mai jos găsiți un alt test și câteva articole utile pe aceeași temă.

Test Google: Credeți că puteți detecta o tentativă de phishing?

Feriți-vă de atacul de tip phishing prin Google Docs

Un nou instrument ajută companiile să evalueze de ce angajații dau click pe e-mailurile de phishing

Rămâneți în siguranță și în 2021!

Tony Anscombe January 4, 2021

Lasa un comentariu