Cum să administrați mai multe dispozitive și parole în același timp


În prezent se pare că pentru fiecare dispozitiv utilizat pentru lucru, aveți o alternativă personală. Dar, acest lucru înseamnă a avea de două ori mai multe gadget-uri – două smartphone-uri, două tablete sau chiar două notebook-uri – și chiar mai multe probleme de securitate. Pentru a face lucrurile și mai dificile, pentru multe dintre aceste gadget-uri de care aveți nevoie în mod ideal, trebuie să aveți cel puțin un cod secret, doar pentru a avea acces și apoi o grămadă de alte parole pentru a utiliza programele instalate, aplicațiile și software-ul.

Dar cum ar trebui să vă amintiți toate astea? Mai grav decât atât, toți acești experți în materie de securitate, vă spun să utilizați un passphrase unic, lung și greu de ghicit, ceea ce face sarcina și mai dificilă. Există într-adevăr o cale de ieșire din problema aceasta digitală?

Există mai multe abordări care vă pot ajuta să reduceți numărului de parole pe care trebuie să le știți pe de rost.

  1. Cel mai simplu sfat constă în închiderea tuturor conturile pe care nu le utilizați într-adevăr. Chiar aveți nevoie de 10 profiluri de social media sau de cinci cutii poștale online? Fiți mai selectivi și de asemenea, anulați toate conturile vechi pe care nu le mai actualizați sau urmăriți, mai ales în cazul în care conțin informații sensibile. Mulți au învățat această lecție pe calea cea grea, după ce au fost victimele unei breșe de securitate la nivel LinkedIn, Tumblr și MySpace.
  2. O altă tehnică de alegere a parolei care poate face această situație mai ușor de gestionat este de a diviza conturile în două grupuri: cele care conțin date importante și cele care nu fac acest lucru. Pentru prima situație ar trebui să creați parole lungi și unice, pentru cea de-a doua situație parolele mai scurte și mai simple sunt suficiente.
  3. Apoi, există passphrases. Folosind o propoziție simplu de reținut, presărată cu caractere majuscule și minuscule, unele simboluri speciale și numere sunt adesea mai convenabile pentru memorie și, de asemenea, vă ajută să păstrați conturile dvs. în condiții de siguranță. Fiți atenți și evitați citatele celebre din filme sau cărți, deoarece acestea sunt ușor de ghicit, iar infractorii cibernetici le-ar putea descoperi destul de ușor.
  4. În cele din urmă, există o opțiune care vă permite să utilizați capacitatea creierului pentru alte activități decât stocarea codurilor de acces "secrete". Prin folosirea unui manager de parole, trebuie doar să vă amintiți o singură parolă master care va păstra în condiții de siguranță datele sensibile criptate și blocate departe de atacatori și degetele lor lipicioase.

Nu în ultimul rând, trebuie să subliniem că niciodată nu trebuie să utilizați o singură parolă pentru mai multe conturi. Dacă faceți asta, este nevoie ca doar unul să fie furat sau spart pentru a provoca o breșă mai mare, sau - în cel mai rău caz – să vă fie furată identitatea online.

Pentru a evita problemele de mai sus, recomandăm, de asemenea, să vă păstrați sistemul de operare și software-ul de pe toate dispozitivele actualizate, precum și să utilizați un software de securitate de încredere, care să vă protejeze împotriva atacurilor malware și a altor amenințări ascunse în lumea virtuală .

 

ONDREJ KUBOVIČ
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana October 7, 2016

Lasa un comentariu