117 milioane de membri LinkedIn compromiși din cauza breșei de date din 2012


A fost dezvăluit faptul că peste 117 milioane de e-mailuri și parole care aparțin membrilor LinkedIn au fost puse online spre vânzare.

Îngrijorător, această comoară de informații nu se crede că a fost obținută printr-o încălcare recentă a datelor.

De fapt, se presupune că datele au fost accesate în 2012, atunci când rețeaua socială profesională a înregistrat pentru prima dată o breșă de securitate.

La acea vreme, s-a crezut că puțin peste șase milioane de membri au fost compromiși. Cu toate acestea, se pare că încălcarea datelor LinkedIn este mult mai mare decât se credea inițial.

Într-o postare de pe blog, LinkedIn a relatat că s-a “redresat rapid” și s-a ocupat de acest lucru, invalidând, de exemplu, toate parolele pentru conturile care au fost create înainte de 2012.

Ca urmare a acestui fapt, utilizatori din întreaga lume au primit un e-mail din partea companiei, care afirmă că “au fost luate măsuri pentru a vă proteja contul”.

În plus, li s-a specificat că următoarea dată în care vor încerca să se autentifice, va necesita o resetare a parolei. Cu toate acestea, este important de menționat faptul că utilizatorii trebuie să fie conectați în mod activ.

WeLiveSecurity a testat acest proces, iar acest lucru a apărut când s-a încercat o autentificare normală:

Screen-Shot-2016-05-20-at-08.48.34

După cum se afirmă, pentru o resetare a parolei, membrii trebuie să-și verifice e-mailul și să urmeze instrucțiunile obișnuite.

WeLiveSecurity recomandă ca membrii LinkedIn să opteze pentru un passphrase puternic, spre deosebire de o parolă “obișnuită”.

Acest ghid rapid vă oferă o imagine de ansamblu a modului în care puteți realiza un passphrase.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana May 27, 2016

Lasa un comentariu