De ce nu ar trebui să vă împărtășiți parola contului Netflix


Sharing is caring, cum ar spune americanii – și totuși nu se aplică mereu această expresie. Iată de ce nu ar trebui să partajați parola serviciilor media online cu alte persoane.

Dacă ar fi să vă întreb dacă ați spus parola contului dvs de e-mail altei persoane, majoritate ar spune probabil „niciodată”, dar când vine vorba de servicii media precum Netflix, Amazon Prime și Spotify, partajarea unei astfel de parole este o practică destul de comună. Poate părea un lucru inocent, dar atunci când oamenii folosesc aceeași parolă pentru serviciul lor media pe care o folosesc și pentru alte conturi, începe să devină îngrijorător de periculos și crește riscul compromiterii contului. Având în vedere breșele zilnice ale datelor și lipsa conștientizării cibernetice publice, trebuie să începem să înțelegem riscurile infracțiunilor cibernetice. Un loc bun pentru a începe este prin stabilirea unei practici bune de utilizare a parolelor.

Am fost mereu interesat de modul în care oamenii își împărtășesc conturile de servicii media prietenilor și familiei, precum și de ceea ce se întâmplă cu conturile după ce partenerii se despart sau prietenii pierd legătura. Sunt fascinat de modul în care oamenii divulgă aceste date de conectare și, de asemenea, m-am întrebat câte persoane folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi.

Marea întrebare pentru mine, totuși, a fost întotdeauna: „Cum pot oamenii să fie atât de relaxați cu securitatea lor?”

Pentru a ajunge la partea importantă a problemei, am derulat recent un sondaj pe Twitter care a înregistrat peste 2.700 de răspunsuri, oferindu-mi o perspectivă asupra modului în care oamenii își gestionează parolele.

Partajarea parolei

În primul rând, am întrebat ce servicii media folosesc. Au fost două alegeri principale, fără nicio surpriză, Amazon Prime (50%) și Netflix (47%). YouTube TV a înregistrat 28% și Spotify 23%. Alte platforme au înregistrat restul procentelor, cum ar fi Now TV, Disney + și Sky.

În al doilea rând, am întrebat dacă și-au împărtășit serviciile media cu cineva și, în mod interesant, 60% dintre oameni își împărtășesc conturile cu cel puțin o altă persoană, cum ar fi membrii familiei și prietenii. Unul din trei titulari de cont și-au împărtășit serviciile cu alte două sau mai multe persoane.

Apoi, am fost interesat să aflu cum au fost oferite aceste parole prietenilor sau apropiaților lor. În mod surprinzător, mai mult de 1 din 5 persoane au dezvăluit-o spunând parola cu voce tare și 7,5% dintre respondenți au trimis un mesaj text. Acestea fiind spuse, majoritate persoanelor care au distribuit parola au tastat-o.

Prin urmare, peste un sfert dintre respondenți și-au dat de bunăvoie parolele altcuiva și există adesea un fel de înregistrare scrisă a acestora. Este posibil să nu pară îngrijorător atunci când cunoașteți cealaltă persoană cu care partajați parola, dar dacă o transmite cuiva fără să se gândească? De exemplu, fiul sau fiica dvs. adolescentă ar împărtăși conturile lor de familie prietenilor care nu au norocul de a beneficia de serviciul media special despre care toată lumea vorbește la școală?

De fapt, când am cercetat fenomenul de partajare a parolelor, am constatat că utilizatorii de Twitter își întreabă uneori urmăritorii dacă sunt dispuși să își împărtășească datele de autentificare Netflix. Mai îngrijorător, unii prieteni virtuali își oferă aceste informații.

Mai mult, din persoanele pe care le-am chestionat, puțin peste 1% dintre respondenți au pierdut contactul cu una sau mai multe persoane cu care își împart serviciul media. Acesta ar putea fi un fost partener sau un prieten pe care nu-l mai văd, de exemplu.

Reutilizarea parolei

Mai îngrijorător este faptul că am constatat că 14% dintre oameni folosesc aceleași parole pentru mai multe conturi online, ceea ce înseamnă că pot deveni alegeri ușoare pentru infractori. Reciclarea parolelor nu este o idee bună, chiar dacă parola este ceva de genul „Afeg45t3@4DFew/15f][_}1”. Parolele complexe sunt mai puternice împotriva atacurilor în care hackerii folosesc ingineria socială și cercetarea open source pentru a vă identifica parola ... dar prin duplicarea ei oriunde pe internet, șansa de a fi compromis crește chiar dacă parola dvs. nu este foarte simplă, cum ar fi numele copilului dvs.

Cu toate acestea, înțeleg că majoritatea oamenilor (52%) doresc să își împărtășească conturile și, prin urmare, trebuie să ofere parola. Introducerea unei parole complexe poate fi o experiență frustrantă, dar putem face acest lucru mai ușor cu ajutorul managerilor de parole. Majoritatea utilizatorilor vor dori, de asemenea, să introducă detaliile lor pe mai multe dispozitive, cum ar fi televizor, laptop și smartphone.

Prin urmare, sfatul meu ar fi să folosiți o frază de acces formată din cel puțin trei cuvinte aleatorii cu semne de punctuație sau numere pentru a separa cuvintele. Acest lucru vă va face să vă amintiți expresia de acces mult mai ușor când sunteți nevoiți să o introduceți. De asemenea, este o idee bună să vă schimbați parolele serviciilor media o dată pe an. Acest lucru va elimina persoanele care au avut acces în ultimul an și care poate nu ar trebui să mai aibă.

Seifuri de parolă

Dar unde ar trebui să stocați aceste parole unice și detalii despre cont? Am sute de conturi și nu pot să-mi amintesc fiecare parolă pe care o folosesc. Răspunsul constă în utilizarea unui manager de parole robust.

Administratorii de parole sunt un mod sigur de stocare a parolelor, astfel încât să nu fie nevoie să vă amintiți sute de parole, menținându-le în același timp pe toate unice și complexe. În momentul în care trebuie să utilizați o anumită parolă, vă puteți deschide seiful de parole, posibil chiar folosind securitatea biometrică și puteți copia parola în câmpul necesar.

Dar să revenim la sondajul meu. În mod îngrijorător, am constatat că doar 26% dintre respondenți folosesc un manager de parole. Acest lucru înseamnă că 3 din 4 persoane care nu profită de stocarea parolelor în siguranță, au un alt mod de a-și aminti toate credențialele. Acest lucru ar putea fi scrierea lor sau mai îngrijorător, utilizarea doar a câteva parole: de obicei un cuvânt comun cu majuscule sau un nume cu un număr la sfârșit.

Lucrul de acasă a însemnat că a trebuit să ne adaptăm la un nou mod de viață, iar acest lucru ar fi putut însemna să ne adaptăm la un nou set de practici în cadrul noilor noastre medii de birouri la domiciliu. Practici, cum ar fi consolidarea securității routerului de acasă sau utilizarea unui VPN, toate ajută la îmbunătățirea siguranței online a funcționării la distanță. Dar este uimitor să constatăm că atât de puțini oameni folosesc un manager de parole, chiar dacă le-ar putea face viața nu doar mai ușoară, ci și mult mai sigură.

Dacă există un lucru pe care îl puteți face astăzi, descărcați un manager de parole de încredere și instalați-l pe smartphone, tabletă și laptop. Aceste instrumente sunt foarte robuste și veți fi singurul eligibil pentru acces, păstrând potențialii hackeri departe de parolele dvs.

Jake Moore November 12, 2020

Lasa un comentariu