Giganții spanioli sunt ultimii care au ajuns pe mâna hackerilor


Contul oficial de Twitter al Real Madrid a fost spart, afișând o postare care anunța semnarea rivalului Lionel Messi a unui contract cu echipa, care apare pe feed-ul lor.

Grupul de hackeri, cunoscut sub numele de OurMine, s-a aflat în spatele atacurilor asupra gigantului spaniol și a postat știrile false referitoare la transferul jucătorilor.

Grupul, care a fost recent în spatele unei serii de spargeri de mare anvergură, a susținut că Messi, cotat ca multiplu jucător al anului la nivel mondial și cel mai mare jucător de la Barcelona, ​​a semnat pentru Madrid.

Hacked tweet anoucing the transfer of Messi from Barcelona to Real Madrid

Postarea de pe contul oficial de la Madrid însoțită, de asemenea, de un videoclip cu Messi care a marcat pentru Barcelona împotriva echipei Real Madrid afirma “Benvingut Messi! !Bienvenido Messi! Welcome Messi! Bienvenue Messi! #Messi”.

Tweet-ul a rămas vizibil pentru mai mult de o oră înainte ca acesta să dispară din feed-urile în limba spaniolă și engleză. Eliminarea postării nu a fost suficient de rapidă pentru a opri procesul prin care postarea a devenit virală, cu peste 27.000 de retweet-uri venind în primele 45 de minute.

Grupul de hacking a postat ulterior acestui tweet o serie de tweet-uri prin care își asumă răspunderea pentru spargerea contului, susținând: "Securitatea internetului s *** și am demonstrat asta".

Spargerea contului actualilor titulari ai trofeului din Liga Campionilor a venit la doar câteva zile după ce echipa rivală a lor cea mai aprigă, FC Barcelona, ​​a avut conturile lor de social media sparte, cu o postare care anunța semnarea lui Ángel Di María de la Paris Saint-Germain.

Hacked tweets on the FC Barcelona Twitter feed

Clubul catalan a lansat rapid o declarație care a confirmat incidentul: "Conturile noastre au fost sparte în seara asta. Lucrăm astfel încât să putem rezolva problema cât mai curând posibil. Mulțumim pentru răbdarea voastră."

Barcelona statement on the hack

Aceasta a fost a doua oară când clubul a căzut victimă în fața hackerilor, având în trecut platformele de social media compromise în 2014 de un grup care pretinde a fi Armata Electronică Siriană.

Este dificil să afli exact care este scopul grupului OurMine, dacă acesta folosește aceste hack-uri pentru a-și promova pur și simplu grupul sau dacă există un motiv mai serios care se ascunde în întuneric și care încă nu se materializează.

 

SHANE CURTIS
CORESPONDENT INDEPENDENT

oana August 31, 2017

Lasa un comentariu