Lansăm ESET Research Podcast: o privire în culisele descoperirilor ESET


Primul episod e acum disponibil. Gazdei noastre, Aryeh Goretsky, i se alătură Zuzana Hromcová, pentru a discuta despre malware-ul nativ IIS

Te-ai întrebat vreodată de ce aleg cercetătorii din spatele unei descoperiri de securitate cibernetică să investigheze un anumit subiect? Ce i-a făcut curioși în legătură cu acea familie, variantă sau campanie de malware? Sau cum le-a venit ideea pentru diverse denumiri malware; în timpul unui duș, la sesiunea de alergat de dimineață, sau pur și simplu au folosit un element din codul care i-a inspirat?

De acum înainte, vom oferi răspunsuri la toate aceste întrebări și multe altele în noul nostru podcast ESET Research – pentru că există întotdeauna mai multe idei și povești interesante legate de cercetările ESET decât cele care ajung lucrări publicate online sau postări pe blog.

Deci, fie că este vorba de contextul mai larg al unui atac, de un artefact obscur găsit în timpul analizei sau de o bănuială care a aprins o scânteie și a dus la o cercetare mai amplă a malware-ului, gazda noastră și distinsul cercetător ESET, Aryeh Goretsky, vor scoate la lumină tot soiul de detalii interesante în interviurile cu cercetătorii ESET.

Va exista un nou episod de fiecare dată când publicăm cercetări majore, lucru care se întâmplă de mai multe ori în decursul unui an.

Primul nostru episod se concentrează pe malware-ul nativ IIS (Internet Information Services) – o amenințare care a pândit în umbră serverele publice din 2013, dar care a rămas aproape invizibilă atât pentru administratorii lor, cât și pentru alți responsabili cu securitatea IT. Ascultați călătoria fascinantă a cercetătorului malware ESET, Zuzana Hromcová, care a fost co-autor al unui ghid cuprinzător ce descrie 14 familii de programe malware IIS găsite in-the-wild, utilizate atât de criminali cibernetici, cât și de grupări APT.

Dacă doriți să aflați mai multe, abonați-vă la podcastul ESET Research în oricare dintre următoarele aplicații: Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts și PodBean.

Roman Kovac December 3, 2021

Lasa un comentariu