Știri despre securitate, dezvăluiri și puncte de vedere ale experților ESET

Activați Ghost Mode în aplicația Snapchat ACUM dacă doriți să păstrați locația dvs. privată

2017-07-07

 

Deși sunt unele persoane care reușesc să-și facă drumul prin viața de zi cu zi, fără să simtă nevoia de a conversa cu prietenii online prin aplicația incredibil de populară, Snapchat, multe milioane de oameni o folosesc de mai multe ori pe zi.

Ceea ce ridică o nouă problemă cu privire la o funcționalitate ce a fost introdusă săptămâna trecută în Snapchat: Harta Snap.

Poate că atunci când ați citit despre noua funcționalitate Snap Map, ați crezut că este destul de inofensivă. Poate că v-ați imaginat chiar că această caracteristică părea destul de distractivă.

Ei bine, totodată, un număr destul de mare de oameni găsesc noul Snap Map de la Snapchat, o caracteristică înfiorătoare, care ar putea eroda intimitatea lor.

Dacă ați vizionat videoclipul promoțional Snap Map, ați putea crede că Snapchat urma să distribuie numai locația utilizatorilor atunci când și-au etichetat locația în Snaps-urile pe care le postează în “Povestea noastră”, dar adevărul este că locația dvs. este monitorizată și difuzată în mod constant, atât timp cât aveți aplicația deschisă sau o utilizați în mod activ.

În mod evident, există preocupări cu privire la faptul că utilizatorii vor permite funcției Snap Map să partajeze locația lor, fără a înțelege cum funcționează sistemul și implicațiile acestuia. Aceste preocupări sunt accentuate atunci când se consideră că Snapchat-ul este folosit în mod obișnuit de către utilizatorii mai tineri de smartphone-uri.

Potrivit rapoartelor Daily Telegraph din Marea Britanie, cei de la poliția din Preston au avertizat, prin intermediul rețelelor sociale, despre potențialele riscuri pentru copii și adolescenți:

Pentru toți utilizatorii aplicației Snapchat, în ultimele zile a fost lansată o nouă actualizare care se conectează la GPS-ul dvs. și în mod automat (cu excepția cazului în care este activat modul fantomă) arată unde sunteți pe o hartă pentru oricine care se află pe lista de prieteni, iar postările pot fi văzute public în funcție de setările dvs.!

…Evident, acest lucru poate provoca îngrijorare pentru anumiți utilizatori, în special pentru cei care au copii mici care utilizează aplicația

Preocupările sunt împărtășite de Societatea Națională pentru Prevenirea Cruzimii Copiilor (NSPCC):

“Este îngrijorător faptul că Snapchat permite ca tinerii sub 18 ani să-și difuzeze locația în aplicație, unde poate fi accesată de oricine în listele lor de contacte”.

“Având conturile publice, această funcție îi va include și pe cei care nu sunt cunoscuți de utilizator. Acest lucru scoate în evidență de ce este vital pentru copii să li se ofere automat conturi mai sigure pe social media pentru a se asigura că sunt protejați împotriva riscurilor inutile “.

Răspunsul, bineînțeles, este să împiedicați transmiterea locației dvs. prin Snap Map și, probabil, să alegeți cu grijă pe cine adăugați la lista de prieteni.

Introduceți caracteristica Snap Map accesând ecranul camerei și folosind touch-ul ca și cum ați micșora imaginea dintr-o fotografie. Apoi, faceți clic pe pictograma de setări din colțul din dreapta sus și ar trebui să puteți activa modul “Ghost”.

Snapchat va înceta acum să vă partajeze locația.

Dacă, totuși, sunteți îngrijorat de faptul că aplicația ar putea introduce mai multe funcționalități în viitor, ceea ce ar putea să vă împiedice să vă partajați în mod involuntar locația, puteți face un pas mai departe dezactivând capacitatea Snapchat de a accesa în întregime locația smartphone-ului dumneavoastră. Puteți face acest lucru accesând setările de localizare ale telefonului dvs., deschizând opțiunile pentru Snapchat și asigurându-vă că opțiunea “Locație” este oprită.

Rămâneți în siguranță cu toții și întotdeauna aveți grijă când activați funcții care nu au fost explicate în mod adecvat.

 

GRAHAM CLULEY
CORESPONDENT INDEPENDENT



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *