10 sfaturi pentru a trece cu brio de un interviu de angajare în domeniul securității cibernetice


Odată ce ați trecut de procesul inițial de preselecție și ați obținut acel interviu foarte important, este timpul să vă asigurati că sunteți admis. Iată 10 sfaturi vă pot aduce pe drumul cel bun.

Industria securității cibernetice are un deficit de 3,4 milioane de profesioniști la nivel mondial. Dar asta nu înseamnă că angajatorii au coborât standardele. Pentru că există o mulțime de oportunități pentru candidații ambițioși, merită să fiți foarte pregătit. Astfel, vom împărtăși 10 modalități generale prin care candidații pentru un job în domeniul securității cibernetice pot să impresioneze la interviu.

La ce vă puteți aștepta

Finalizarea interviului va necesita probabil o combinație de cunoștințe tehnice, abilități de rezolvare a problemelor și capacitatea de a vă comunica eficient expertiza. Așadar, odată ce ați trecut de procesul inițial de preselecție și ați obținut acel interviu foarte important, este timpul să vă asigurați că primiți jobul visat.

Primul lucru de reținut este că, în funcție de rol, este posibil să existe mai multe runde de interviu. Acestea pot începe cu un reprezentant de resurse umane și pot trece apoi la managerul direct sau la potențialul dvs. șef. Poate exista, de asemenea, un interviu cu managerul tehnic sau potențialii colegi, și de asemenea, o probă practică.

De asemenea, rețineți că, deoarece securitatea cibernetică este un domeniu multidisciplinar, intervievatorii pot evalua o serie variată de abilități și domenii de cunoștințe. Poate doriți să vă adaptați pregătirea la rolul specific pentru care aplicați, fie că este vorba de analist de securitate, tester de penetrare sau inginer de securitate.

CITEȘTE ȘI:  A career in cybersecurity: Is it for you?

Cybersecurity careers: Which one is right for you?

Într-adevăr, pregătirea este totul. Interviul cu departamentul de resurse umane se va concentra adesea pe cerințele din fișa postului și pe motivație, în timp ce managerul direct va dori să intre în detalii despre abilitățile dvs. tehnice și despre modul în care vă veți vei integra în echipă. Interviurile cu potențialii colegi sunt o oportunitate excelentă de a vă arăta entuziasmul pentru rol și organizație și de a pune întrebări punctuale pentru a afla mai multe despre cultura organizațională. Un interviu cu un senior din companie va fi probabil ultimul din serie, reprezentând oportunitatea de a dovedi că sunteți potrivit și că vă doriți poziția.

10 sfaturi de top pentru un interviu de succes

1. Faceți cercetări

Acest lucru poate părea evident, dar primul pas este să înțelegeți compania pentru care aplicați. Consultați paginile și site-ul acesteia de rețele sociale și căutați informații despre cultura, valorile și misiunea organizației, precum și ofertele de produse de bază și orice premii sau recunoașteri din industrie. Toate aceste detalii ar putea face diferența.

2. Fiți clar si precis când vorbiți despre experiența profesională

Experiența poate fi un element decisiv pentru selecția între un candidat excelent și doar un alt candidat. Este important să prezentați această experiență cât mai detaliat posibil unui potențial angajator. Punctul de plecare este CV-ul dvs. Simțiți-vă confortabil să relatați modul în care diferitele roluri și proiecte v-au permis să acumulați acea experiență extrem de importantă, fie că reprezintă joburi plătite sau doar internship-uri sau voluntariat.

3. Gândiți-vă la exemple practice pentru a vă ilustra capacitățile

Un interviu este momentul ideal pentru a aduce CV-ul la viață și pentru a demonstra ceea ce ați realizat în trecut. Așa cum un artist ar aduce un portofoliu cu lucrările sale, un profesionist în securitate cibernetică poate aduce cu el un laptop pentru a ilustra lucrări anterioare și pentru a-și evidenția abilitățile. Exemplele în care ați supervizat și implementat un proiect de la început până la finalizare sunt foarte importante.

ARTICOL SIMILAR: Getting into cybersecurity: Self-taught vs. university-educated?

4. Prezentați certificările pe care le-ați dobândit

Pe o piață a muncii competitivă, a avea certificări relevante vă poate oferi un avantaj față de alți candidați. Dacă ați absolvit cursuri de formare IT sau aveți certificări recunoscute în industrie, asigurați-vă că le menționați, mai ales dacă sunt relevante pentru job și sunt la zi. Fiți pregătit să discutați despre cunoștințele și abilitățile pe care le-ați dobândit în timpul obținerii acestor certificate – intervievatorii pot pune întrebări specifice legate de conținutul abordat în examene.

5. Pregătiți în prealabil răspunsurile la câteva întrebări frecvente

Acesta este o altă idee și un exercițiu bun pentru a vă pregăti pentru un interviu. Găsiți un partener de interviu, faceți un top al celor mai frecvente întrebări frecvent adresate candidaților pentru un rol similar și repetați câteva răspunsuri detaliate. Chiar dacă exact aceleași întrebări nu apar în timpul interviului, va fi o modalitate excelentă de a vă organiza gândurile și vă va ajuta să vă dezvoltați încrederea și fluența răspunsurilor.

Întrebările ar putea fi specifice: Care este diferența dintre criptarea simetrică și asimetrică? sau Ce este un atac tip zero-day? sau mai generale: Ce vă entuziasmează cel mai mult să lucrați aici?. Nu există o rețetă perfectă, dar cu cât dvs. și partenerul dvs. exersați mai mult, cu atât veți fi mai bine pregătit.

6. Pregătiți-vă pentru neașteptat

Când vine vorba de interviuri, întotdeauna merită să vă pregătiți pentru imprevizibil. De aceea este important să vă pregătiți cât mai mult posibil, dar și să fiți suficient de agil pentru a face față oricăror schimbări de situație. Un prim element surpriză este ca atunci când ajungeți în sala de interviu sau vă conectați la un meeting online, să fiți întâmpinați nu de unul, ci de mai mulți intervievatori.

Fiți deschis la diferite formate de interviu, acestea variind în funcție de rolul propus, de angajator sau de intervievator. Managerii sau cineva care ocupă o poziție de senior, în special, ar putea dori să iasă puțin din scenariu pentru a vedea cum reacționați.

7. Nu vă temeți să puneți întrebări

Mulți oameni nu acordă atât de multă importanță acestui lucru. Dar poate fi o modalitate excelentă de a vă diferenția de restul grupului, arătând un interes și înțelegere reală a organizației și rolului. Este, de asemenea, o modalitate utilă de a afla mai multe despre rol. La urma urmei, interviurile sunt, de asemenea, o oportunitate și pentru candidat de a verifica dacă respectivul rol și companie sunt potrivite pentru el.

8. Păstrați un rol relaxat

Este în interesul celui care pune întrebările să vă liniștească, astfel încât să vă cunoască cu adevărat și să își facă o idee de ce sunteți capabil. Deși emoțiile pot apărea, încercați să păstrați o conversație cât mai încrezătoare posibil, pentru a avea un interviu relaxat, nu doar runde într-un format rigid de întrebări și răspunsuri. Acest lucru va transmite, de asemenea, intervievatorului că dețineți controlul asupra informației.

9. Fiți politicos și sincer

Printre regulile de bază ale unei bune etichete la interviu se numără câteva reguli evidente. Fiți politicos și cinstit și nu vorbiți de rău foștii angajatori. Umorul poate fi subiectiv și, prin urmare, este în general o alegere proastă în astfel de situații.

10. Înfățișarea și atitudinea sunt prima impresie

Multe dintre rolurile pentru care veți susținute interviuri vor fi desfășurate de la distanță, așa că se aplică reguli ușor diferite. Verificați spațiul și fundalul înainte de apel și testați aplicația și conexiunea pentru a vă asigura că funcționează. Nu uitați să vă uitați spre camera web și nu la imaginea dvs. de pe ecran. Și, este de la sine înțeles, adoptați un dress code adecvat, fără elemente care să vă distragă atenția.

Unii oameni sunt în mod natural mai buni la interviuri, dar cu multă practică și suficiente cercetări de fond, oricine se poate pregăti pentru succes. Să fie într-un ceas bun!

 

Phil Muncaster September 19, 2023

Lasa un comentariu