Google adaugă transparență pentru criptare online


Google a adăugat o nouă categorie raportului său de transparență, prin care se dorește păstrarea unei evidențe a eforturilor de criptare a internetului.

Noul sistem de calcul va monitoriza utilizarea criptării HTTPS pe toate solicitările trimise către serverele proprii – inclusiv datele pentru proprietăți sale, precum și primele 100 de destinații non-Google.

Google lucrează pentru a îmbunătăți nivelul de criptare a propriilor sale produse, de la prioritățile principale, cum ar fi Gmail și Drive, până la Maps, News și chiar rețelele sale de reclame.

După cum a menționat The Verge, raportul arată că – excluzând traficul YouTube – în jur de 75% din domeniile Google criptează în acest moment datele.

În timp ce Google mai are lucruri de îmbunătățit pentru a ajunge la criptarea totală, se descurcă mai bine decât majoritatea site-urilor non-Google relatate în raport.

Majoritatea acestor site-uri nu utilizează HTTPS, în ciuda estimărilor făcute de Google care arată că acestea sunt responsabile pentru aproximativ 25% din tot traficul web pe internet.

Între timp, printre site-urile web care se comportă bine în raportul de transparență Google se numără Facebook, PayPal, Wikipedia și Reddit.

Google va continua să actualizeze raportul său de transparență săptămânal, prin care dorește să facă lumină în "modul în care legile și politicile afectează utilizatorii de internet și fluxul de informații online".

Comentând pe acest adăugări recente la raport, compania a relatat într-o declarație: "Scopul nostru cu acest proiect este de a ne responsabiliza și de a-i încuraja pe alții să cripteze astfel încât să putem face navigarea pe web și mai sigură pentru toată lumea."

"Facem progrese pozitive, dar mai avem posibilități de a evolua."

Pentru o prezentare generală a criptării și beneficiilor sale, Lysa Myers de la ESET a scris recent un rezumat asupra subiectului, ajutând la definirea a ceea ce este și când și cum trebuie folosită.

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

Georgiana April 11, 2016

Lasa un comentariu