50.000 de camere video de acasă ar fi fost sparte, iar înregistrările postate online


Unele imagini au apărut deja pe site-urile pentru adulți, infractorii cibernetici oferind acces nelimitat la înregistrările furate pentru doar 150 USD.

Un grup de hackeri susține că a spart peste 50.000 de camere de securitate instalate în casele unor victime înainte de a fura înregistrările private ale oamenilor și de a le posta online. În timp ce o parte considerabilă din videoclipuri pare să fi provenit din Singapore, oameni care trăiesc în Thailanda, Coreea de Sud și Canada se regăsesc, de asemenea, printre victimele acestei breșe.

O parte dintre videoclipuri - care durează de la unu la douăzeci de minute și arată persoane de vârste diferite în poziții compromițătoare sau în ipostaze mai puțin confortabile - au fost încărcate pe diferite site-uri pentru adulți.

New Paper, care a dezvăluit povestea, a citat grupul de hackeri ce nu are încă un nume spunând că a împărtășit clipurile cu peste 70 de membri care au plătit 150 USD pentru a avea acces pe viață la acestea. Grupul infracțional care înregistrează aproape 1000 de membri în aplicația de mesagerie instantanee Discord, se pare că este specializat în spargerea camerelor de securitate.

Pentru a spori credibilitatea capturii lor, grupul oferă un eșantion gratuit care conține 700 de megaocteți de date cuprinzând peste 4000 de clipuri și imagini. De asemenea, se pare că sunt dispuși să împartă accesul la toate camerele deturnate cu alți membri. Mai mult, „membrii VIP” cu tendințe voyeuriste vor fi recompensați cu un curs despre modul de „explorare, vizionare live și înregistrare” a camerelor hackuite, ceea ce ar putea însemna că numărul de videoclipuri private ar putea crește în timp.

„Oricât de îngrijorător ar părea, acest lucru ne amintește clar că atunci când camerele de supraveghere sunt conectate la internet, acestea trebuie să fie instalate corespunzător, luând în serios securitatea acestora. Când dispozitivele inteligente sunt configurate, acestea sunt așezate în mod normal, în jurul casei, fără a ne gândi din nou la confidențialitate”, a declarat specialistul în securitate ESET, Jake Moore. Cu toate acestea, el speră că incidentul va determina oamenii să ia măsuri de securitate atunci când își configurează camerele inteligente.

În timp nu se cunosc prea multe detalii despre modul în care infractorii cibernetici au reușit să aibă acces la camerele care sunt de obicei utilizate pentru a spori securitatea sau monitorizarea minorilor, există mai multe explicații plauzibile pentru modul în care camerele au fost compromise.

La fel ca alte dispozitive, camerele conectate la internet nu sunt imune la vulnerabilitățile de securitate. De exemplu, acum câteva luni, revista britanică Which? a avertizat cu privire la 3,5 milioane de camere din întreaga lume care erau susceptibile de hacking din cauza unui set de defecte de securitate. Anul trecut, cercetătorii ESET au descoperit o serie de vulnerabilități într-o cameră cloud D-Link care ar fi putut permite atacatorilor să acceseze fluxul său video.

O politică slabă de stabilire a parolei ar putea fi cauza unei breșe. Este posibil ca utilizatorii să nu fi schimbat parola implicită care a fost configurată de producătorul dispozitivului și nu ar fi greu de obținut sau de ghicit pentru oricine are intenții malițioase. Este posibil ca alți utilizatori să fi subestimat necesitatea unei parole sau a unei expresii de acces puternice și unice pentru un „simplu” dispozitiv IoT.

Oricare ar fi cazul, securitatea IoT nu trebuie subestimată, deoarece utilizarea tuturor tipurilor de dispozitive inteligente are implicații profunde de securitate și confidențialitate. Pentru a vă salva de o criză care v-ar putea afecta confidențialitatea în viitor, asigurați-vă că toate dispozitivele IoT rulează cea mai recentă versiune de firmware și că toate patch-urile de securitate sunt aplicate imediat. Când alegeți o parolă, încercați să evitați principalele greșeli pe care mulți dintre noi le fac. Ori de câte ori este posibil, asigurați-vă conturile cu o metodă de autentificare multi-factor. Dacă vă gândiți să cumpărați un dispozitiv conectat la internet, în loc să alegeți cea mai ieftină opțiune, alegeți un furnizor de renume, cu o experiență dovedită în fabricarea de dispozitive securizate corespunzător, pe care le actualizează în mod regulat pe parcursul ciclului său de viață.

Amer Owaida October 16, 2020

Lasa un comentariu