Ați avea încredere deplină în smartphone-ul dumneavoastră?


Ascensiunea smartphone-urilor a fost constantă, dar sigură. La început am fost îndoielnici, folosindu-le cu măsură. Apoi ne-am obișnuit să le folosim ca instrumente de comunicare. Acest lucru a făcut ca noi să ne bazăm pe acest tip de dispozitive. Acum, acestea sunt atât de prezente în viața cotidiană și nu pot fi înlocuite, încât nici măcar nu ne mai punem întrebări cu privire la smartphone-uri și la securitate. Este un dispozitiv deștept.

Prin urmare, care-i treaba?

Tocmai ați terminat o întâlnire de afaceri într-o parte a orașului unde nu ați mai fost până acum. mai mult sau mai puțin conștient de acțiunile dvs., în mai puțin de un minut ați solicitat unei aplicații de pe telefonul de tip smartphone "să vă ducă acasă" și a fost calculată cea mai bună rută. Grozav! Ați plecat. În plus, vă verificați rapid e-mailurile când porniți. Nu v-ați gândit de două ori la aceste acțiuni.

Ce e în neregulă cu acest lucru?

Nimic, atât timp cât nu utilizați o rețea publică Wi-Fi. Dacă faceți acest lucru, ar trebui să fiți îngrijorați de infractorii cibernetici care monitorizează traficul rețelei. Odată ce aceștia au văzut o țintă ușoară, în funcție de circumstanțe, există mai multe căi de atac (inclusiv, de exemplu, un atac de tip man-in-the-middle).

Este un pic derutant. Ce altceva ar trebui să știți?

Folosiți aplicația Facebook pe telefon? O aplicație de fitness? Ei bine, este indicat să luați în considerare următoarele - Facebook vă urmărește în timp ce navigați pe internet, iar aplicațiile dvs. de fitness, care vă ajută să rămâneți în formă, știu, de fapt, unde vă aflați tot timpul.

Cu siguranță, acele companii doresc să-și protejeze utilizatorii?

Da și nu. Datele dvs. sunt utile pentru companiile respective. Acestea vor să știe ce site-uri web vizitați, care sunt magazinele dvs. preferate și câți pași ați făcut în acea zi. În schimb, vă vor arăta anunțuri mai relevante, iar experiențele dvs. de cumpărături vor deveni mai plăcute și vă veți îmbunătăți capacitatea de realizare a exercițiilor de fitness (probabil). Da, este un pic înfiorător, și da, dacă doriți, puteți spune că este o formă de spionaj.

Trebuie să se poată face ceva în legătură cu această situație.

Vestea bună este că se poate - dar implică un pic de efort:

1. Verificați rețelele Wi-Fi

Există modalități de a utiliza rețeaua Wi-Fi publică, cu un risc minim. De exemplu, verificați dacă numele rețelei Wi-Fi este real - cu un membru al personalului din locația unde vă aflați - asigurați-vă că funcțiile de partajare de pe telefonul smartphone sunt oprite și evitați utilizarea aplicațiilor bancare în rețele publice, necriptate.

2. Controlați aplicațiile

Dezactivați Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul atunci când nu utilizați aplicațiile. Acest lucru poate fi mai ușor de zis decât de făcut, având în vedere lumea în care trăim în permanență, dar este un sacrificiu valid dacă doriți să creșteți nivelul de protecție a intimității. Alternativ, puteți dezactiva "setările de locație", care vor bloca accesul la locul în care vă aflați.

În cele din urmă, verificați setările de confidențialitate pentru fiecare aplicație în mod individual. O acțiune consumatoare de timp, dar merită timpul petrecut.

3. Rămâneți isteți

Acesta este adesea doar un caz de utilizare a inițiativei dumneavoastră. Creați parole puternice -  unice, lungi și complexe pentru fiecare site - și activați autentificarea cu doi factori; Pe scurt, dețineți controlul cu privire la prezența în mediul online.

Instalați numai aplicații dintr-o sursă legitimă și gândiți-vă de două ori înainte de a le acorda permisiunea de a accesa datele dumneavoastră. Chiar aveți nevoie de confortul suplimentar?

Întotdeauna, dar întotdeauna actualizați software-ul.

4. Rămâneți acoperit

Este crucial ca telefonului dvs. să i se realizeze o ștergere completă a tuturor datelor înainte de momentul în care îl vindeți. Vă dați cardul bancar și cheile casei la un străin, dacă vă mutați? Același lucru este valabil și pentru viața dvs. digitală.

Reluați controlul

Luăm decizii zilnice, în funcție de telefoanele noastre smartphone, care înlocuiesc din ce în ce mai mult instinctele noastre cu inteligența generată de noi pe care o luăm drept autoritate legitimă. Prin asigurarea că încrederea noastră este bine plasată, putem valorifica puterea tot mai mare a tehnologiei și o putem folosi în avantajul nostru.

 

EDITOR

 

oana June 30, 2017

Lasa un comentariu