Autentificarea prin 2 factori urmează să apară la rețeaua PlayStation Network


Autentificarea prin 2 factori (2FA) va fi adăugată la PlayStation Network (PSN), oferind utilizatorilor o securitate mai bună.

Noutăți legate de acest lucru au fost făcute publice pe Twitter, în data de 19 aprilie, când a fost postat un tweet de către un utilizator. Prin partajarea unei imagini, acesta afirma: “Mai multe dovezi despre verificarea în doi pași pe #PSN. Acest lucru vine de la PS3 după actualizarea v4.80, făcută astăzi”.

Imaginea a fost o captură de ecran, unde se putea citi: “ID-ul de logare sau parola nu sunt corecte. Dacă verificarea în 2 pași este activate, trebuie să introduceți o parole de configurare a dispozitivului în câmpul [Password].

“Verificați mesajul text primit pe telefonul mobil legat de contul Sony Entertainment Network.”

2FA este deseori descris ca fiind un proces adițional de securitate, care impune indivizilor să ofere o formă suplimentară de informații atunci când încearcă să acceseze un dispozitiv sau un cont.

De obicei sosește sub forma unui cod, cee ace înseamnă că, dacă sunteți conectați la contul dvs. de e-mail de un nou dispozitiv pentru prima data, pe lângă numele de utilizator și parola, mai trebuie să tastați si un cod unic generat (trimis în general către smartphone-ul dvs.).

Cu toate că Sony mai trebuie să lanseze și o declarație oficială, un reprezentant a afirmat pentru GameSpot că 2FA va fi o caracteristică permanentă.

Aceasta este o veste de bun augur, stimulând în continuare securitatea în rețea, după atacurile de acum doi ani.

O negare distribuită a atacului asupra serviciului a dus la trecerea în mod offline a rețelei. Sony a comentat la acel moment că nu au fost accesate datele din rețea.

“Precum este cazul și altor rețele mari din întreaga lume, PlayStation Network și Sony Entertainment Network au fost afectate de o încercare de distrugere a rețelei noastre cu un trafic ridicat în mod artificial”, a afirmat reprezentantul PSN.

“Cu toate că acest lucru a afectat capacitatea de a accesa rețeaua noastră și de a profita de serviciile noastre, nicio informație cu un caracter personal nu a fost accesată".

 

 

NARINDER PURBA
CORESPONDENT INDEPENDENT

oana April 25, 2016

Lasa un comentariu