Exchange-ul de criptomonede Bithumb, ținta unui nou atac de hacking


Exchange-ul sud-coreean Bithumb a anunțat oficial că s-a confruntat cu un atac ce a afectat fondurile proprii.

Compania nu a declarat cât de mari sunt prejudiciile. Cu toate acestea, ZDNet scrie că au fost furate aproximativ 3 milioane EOS și 20 de milioane Ripple, echivalentul a 13,4 milioane de dolari și, respectiv, 6 milioane dolari.

Bithumb și-a cerut scuze pentru incident și a dat asigurări că nu au fost afectate fondurile utilizatorilor săi. Platforma a menționat, de asemenea, că, odată ce au fost detectate tranzacții suspecte, toate fondurile utilizatorilor au fost mutate într-un portofel electronic offline și au fost blocate depunerile și retragerile.

Stocarea la rece este o metodă din offline utilizată pe termen lung, pentru a reduce probabilitatea ca fondurile să fie furate.

Exchange-ul a mai adăugat că incidentul „a implicat persoane din interiorul organizației" și a recunoscut că s-a concentrat doar pe apărarea de atacuri externe, în timp ce nu a manifestat aceeași vigilență „față de personalul intern". Acest lucru va fi remediat, a anunțat Bithumb, care este de asemenea convins că va recupera monedele virtuale furate.

Acum două săptămâni, s-a raportat că Bithumb ar renunța la aproximativ jumătate din cei 310 de angajați ai săi.

Nu este primul incident de acest gen pentru Bithumb. În februarie 2017, niște atacatori au reușit să pătrundă în computerul personal al unui angajat și au furat detaliile personale ale peste 30 000 de clienți ai platformei, pornind o serie de escrocherii de tip phishing care a dus la compromiterea unui total de monede bitcoin în valoare de 1 milion de dolari. De asemenea, în iunie 2018, Bithumb a fost lovit de un alt atac, fiind furate 30 de milioane de dolari de la clienții exchange-ului.

Tomas Foltyn April 2, 2019

Lasa un comentariu