Twitter lucrează pentru a remedia o problemă apărută în opțiunea de autentificare cu 2 factori


Se pare că o eroare în sistemul de autentificare prin dublu-factor împiedică foarte mulți utilizatori ai platformei să se autentifice în conturile lor.

Utilizatori Twitter din întreaga lume au raportat dificultăți atunci când au încercat să se conecteze în conturile lor. Site-ul de microblogging cercetează ceea ce pare a fi o defecțiune aparută în sistemele sale de verificare, fapt ce afectează o parte dintre persoanele care utilizează mesajele text sau apelurile telefonice automatizate ca mijloc suplimentar de autentificare.

Între timp, numeroase reclamații s-au acumulat în secțiunea Twitter Support, mulți oameni afirmând că eroarea nu este una tocmai nouă. Unii utilizatori insistă că s-au confruntat cu această problemă de câteva săptămâni, în timp ce alții au menționat că această defecțiune a dus la suspendarea conturilor personale.

Utilizatorii care se bazează pe mesaje SMS sau apeluri telefonice pentru autentificare cu doi factori (2FA) pot utiliza în mod alternativ un cod de rezervă de unică folosință care a fost generat de Twitter atunci când au activat 2FA. Codul de recuperare poate fi util și atunci când pierdeți telefonul, presupunând că, în primul rând, ați salvat codul într-un loc sigur.

În general, tehnica de autentificare 2FA bazată pe SMS este mai utilă decât neutilizarea vreunui pas suplimentar de securizare, iar gigantul social media oferă încă două metode de autentificare 2FA, chiar și mai sigure: o aplicație de autentificare și o cheie de securitate fizică.

Twitter a introdus 2FA în 2013, dar abia în noiembrie anul trecut nu renunțat să mai ceară utilizatorilor să furnizeze numerele de telefon atunci când activează 2FA - chiar și atunci când doreau să folosească oricare dintre cele două metode mai sigure enunțate mai sus.

Printre altele, tehnica 2FA bazată pe SMS nu poate proteja utilizatorii împotriva atacurilor sofiticate de tip SIM swapping, tip de atac prin care a fost deturnat anul trecut chiar contul directorului general al platformei, Jack Dorsey.

Vorbind despre preluarea conturilor, Twitter a fost în centrul atenției în luna iulie, după ce s-a confruntat cu una dintre cele mai mari breșe de date din istoria sa.

Amer Owaida August 12, 2020

Lasa un comentariu