Furtul de identitate a copiilor: cum păstrați datele personale ale copiilor dvs. în siguranță?


Pierderile totale cauzate de furtul de identitate în SUA au fost estimate la 43 de miliarde de dolari anul trecut. În timp ce mulți dintre dvs. devin mai pricepuți cu privire la modul în care vă protejați informațiile personale online, putem spune același lucru despre datele copiilor dvs.? Furtul de identitate a copiilor este mai frecvent decât ați putea crede. Aproape un milion de copii din SUA au fost victime în 2022, incidente care au costat în medie 1.128 USD per gospodărie și care au necesitat 16 ore pentru a fi rezolvate. Aceasta înseamnă o problemă care ajunge la costuri de peste 1 miliard de dolari anual.

Deci, de ce informațiile personale ale copiilor sunt foarte solicitate, cum le fură infractorii și ce pot face părinții pentru a preveni furtul de identitate al copiilor?

O problemă de un miliard de dolari

Escrocii folosesc datele de identitate ale copiilor pentru multe dintre aceleași scopuri ca și informațiile adulților:

  • Deschiderea de conturi bancare pentru a le folosi în spălarea banilor și escrocherii
  • Deschiderea de noi conturi de card de credit pentru a genera datorii
  • Obținerea frauduloasă de prestații sociale și împrumuturi

De ce sunt atât de populare detaliile tinerilor în rândul infractorilor criminali? O mare parte a atracției este faptul că, de obicei, copiii nu au ratinguri de credit proaste. Aceasta înseamnă că fraudatorul are mai multă încredere că încercările lor de a monetiza datele de identitate furate nu vor fi blocate de bănci sau agenții guvernamentale. Victima însăși este, de asemenea, mai puțin probabil să observe că identitatea le-a fost furată, deoarece – chiar dacă au unul – copiii nu vor fi pregătiți să-și verifice în mod regulat contul bancar sau raportul de credit. Escrocheriile pot trece astfel neobservate ani de zile.

O altă tehnică populară care se pretează bine datelor de identitate a copiilor este frauda sintetică. Acesta este momentul în care un escroc combină date personale din mai multe surse: unele reale, altele false. O identitate nou-nouță este astfel creată folosind acele date importante ale copiilor pentru a asigura un istoric de credit curat.

Cum decurge furtul de identitate

Criminalitatea cibernetică este o mașinărie bine unsă în care actori diferiți au roluri diferite. Infractorii cibernetici vor colecta, de obicei, date personale și apoi le vor vinde pe piețele și forumurile de pe dark web, pentru ca fraudatorii să le folosească în atacurile ulterioare. Încă o dată, metodele de obținere a acestor date sunt similare cu cele folosite pentru a compromite adulții. Iată câteva exemple:

Phishing: prin e-mail, social media sau chiar mesaje text. Persoanele sunt ademenite să facă click pe linkuri rău intenționate, instalând software potențial malware care fură informații sau, sunt păcălite astfel încât să-și predea datele personale, cu pretextul unor tombole sau concursuri ilicite. 

Încălcări de date ale terților: Aproximativ 1,7 milioane de copii americani, sau 1 din 43, au avut informațiile personale expuse și potențial compromise printr-o încălcare a datelor anul trecut.

Preluarea contului: jocurile, rețelele sociale și chiar conturile de învățare online pot fi depozite valoroase de informații personale. Ele pot fi compromise prin atacuri de tip phishing, atacuri de ghicire a parolelor prin forță brută și alte tehnici.

Partajarea excesivă pe rețelele sociale: Părinții pot fi la fel de vinovați ca și copiii lor că au împărtășit prea multe informații personale prin conturile de rețele sociale. Uneori chiar și datele de naștere și detaliile despre școala lor pot fi folosite în escrocherii ulterioare concepute pentru a obține mai multe informații.

Membrii familiei: frauda familială este șocant de frecventă. În aproximativ 67% dintre gospodăriile care se confruntă cu fraude de identitate a copiilor, victima îi cunoștea personal pe atacatori. Proximitatea față de victime oferă acestor membri ai familiei oportunitatea perfectă, iar prezumția de nevinovăție înseamnă că frauda poate rămâne nedetectată ani de zile.

Furtul fizic: Vechile metode sunt încă populare, cum ar fi confiscarea documentelor din coșul de gunoi sau chiar direct din poștă.

Cum să păstrați identitatea copilului în siguranță

Din fericire, mai multe bune practici testate și testate pot avea un impact pozitiv semnificativ asupra riscului de identitate a copilului și nu trebuie să fie prea oneroase. Ei includ:

  • Evitați distribuirea excesivă a informațiilor despre copilul dvs. pe rețelele sociale. Sharentingul trebuie evitat, cu excepția cazului în care conturile sunt bine protejate.
  • Monitorizați activitatea neobișnuită în conturile copilului dvs. 
  • Păstrați toate dispozitivele mobile actualizate cu cele mai recente patch-uri și software anti-malware.
  • Explicați copiilor dvs. pericolele distribuirii excesive pe rețelele sociale, atacurilor de tip phishing sau furtului de identitate.
  • Limitați numărul de conturi/servicii la care se înscrie copilul dvs. În schimb, introduceți detaliile dvs. acolo unde este necesar.

 

Localizați semnele de avertizare

Pe lângă măsurile preventive, este logic să fiți atenți la perspectiva tentativelor de fraudă folosind datele de identitate ale copiilor dvs. Iată exemple de semne care indică faptul că ceva ar putea fi în neregulă:

  • Facturi sau extrase neobișnuite sau nesolicitate sunt direcționate către copilul dvs.
  • Beneficiile sociale sunt refuzate deoarece instituțiile guvernamentale susțin că fost deja achitate pentru respectivul CNP. 
  • Copilul dvs. este căutat de instituții bancare sau de creditare pentru întârzierea plăților. 

 

Sfaturi pentru cel mai rău scenariu

Dacă se întâmplă cel mai rău scenariu, este important să luați măsuri rapid: 

  • Raportați incidentul autorităților competente și la poliție.
  • Obțineți un raport de credit pentru datele de identificare ale copilului dvs. și, dacă există conturi asociate, trebuie să le înghețați imediat. 
  • Notificați orice organizație în care informațiile copilului dvs. au fost folosite pentru a deschide un cont fraudulos. Cereți-le să-l închidă și obțineți o confirmare scrisă prin care copilul dvs. nu este responsabil pentru asta.

A fi un părinte responsabil în era digitală poate necesita mai mult efort decât în urmă cu 20 de ani, iar frauda de identitate afectează copiii în aceeași măsură ca și adulții. Deși pericolele pândesc din umbră, aplicați bunele practici de securitate cibernetică pentru a vă menține în siguranță pe dvs. și copiii dvs.

Phil Muncaster August 1, 2023

Lasa un comentariu