O treime dintre organizații sacrifică securitatea dispozitivelor mobile pentru performanța afacerii


Organizațiile sunt conștiente de "creșterea gravă a amenințărilor de securitate" pe care dispozitivele mobile o ridică în domeniul business, însă mulți dintre ei admit că nu depun suficient efort în a reduce riscurile, potrivit raportului Verizon's Mobile Security Index 2018.

Pentru 32% din organizații, securitatea dispozitivelor mobile are de cele mai multe ori o importanță secundară consideră Verizon , în spatele focusului principal pe oportunitățile și performanță în afaceri. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că atacurile cibernetice care vizează dispozitivele mobile, în special smartphone-urile, au devenit din ce în ce mai des întâlnite.

Cu toate acestea, neglijarea securității mobile vine cu un preț. Companiile care au făcut acest lucru au avut de două ori mai multe șanse să fi suferit pierderi de date sau să fi experimentat perioade de nefuncționare a infrastructurii business (45%) față de cei care au prioritizat securitatea (19%).

Studiul a chestionat un grup de peste 600 de profesioniști din Statele Unite și Marea Britanie, care sunt implicați în achiziționarea și gestionarea dispozitivelor mobile din organizațiile lor.

Preocupări și măsuri de precauție

Doar una din șapte organizații au pus în aplicare toate cele patru practici fundamentale de securitate cibernetică specificate de Verizon - schimbarea tuturor parolelor implicite, criptarea datelor transmise prin rețele publice, acordarea permisiunilor de acces către angajați "on a need-to-know basis" și testarea periodică a sistemelor de securitate.

Doar patru din zece oameni schimbă toate parolele implicite și utilizează autentificarea cu doi factori pe dispozitivele mobile. Jumătate nu au o politică de utilizare a Wi-Fi-ului public de către angajați. O treime din organizații utilizează soluții endpoint de securitate mobilă și mai puțin de jumătate au declarat că folosesc criptarea datelor din dispozitive.

"Protejarea multitudinii de dispozitive mobile care se conectează la rețele și platforme publice și private este de o importanță capitală pentru protejarea ulterioară a informațiilor valoroase ale corporațiilor precum și a integrității mărcii", a declarat vicepreședintele Verizon, Thomas Fox.

Există un acord aproape universal între respondenți, conform căruia organizațiile ar trebui să ia mai în serios siguranța echipamentelor mobile. Cu toate acestea, majoritatea organizațiilor (62%) consideră că îmbunatățirea securității mobile poate fi împiedicată de lipsa de înțelegere a amenințărilor și a soluțiilor specifice necesare pentru combaterea lor.

Utilizarea greșită de către angajați, indiferent dacă este determinată de intenții malițioase deliberate sau provocată de erori neglijente, este considerată un risc cibernetic de către aproape 80% din organizații.

Același procent a exprimat o preocupare chiar mai mare cu privire la întreruperea operațiunilor business  cauzate de incidentele de securitate comparativ cu temerile legate de furtul de date.

Aproape 40% dintre organizațiile care permit angajaților să-și aducă propriile smartphone-uri și tablete la lucru văd această tendință, cunoscută sub numele de "poți aduce propriul dispozitiv (BYOD)", ca sursă principală a preocupării lor legate de securitatea business.

Merită menționat în final: trei din patru respondenți anticipează că riscurile se vor intensifica și mai mult în anul următor.

Walif Issa March 19, 2018

Lasa un comentariu