Cheile de securitate devin singura metodă 2FA acceptată pe Twitter


Acum vă puteți securiza contul cu o cheie de securitate fizică ca metodă unică 2FA, fără nicio opțiune 2FA suplimentară

Dacă aveți cont pe Twitter, puteți utiliza acum o cheie de securitate hardware ca metodă unică de autentificare cu doi factori (2FA). În timp ce serviciul de microblogging le permitea în trecut utilizatorilor să folosească o cheie de securitate ca una dintre metodele principale de autentificare cu 2 factori, în martie Twitter a anunțat că va face în curând cheile de securitate fizică să fie utilizate ca metodă unică de autentificare. Respectându-și planul, platforma acum a lansat funcția pentru toți utilizatorii care doresc să își consolideze securitatea contului.

„Să păstrăm oamenii în siguranță pe Twitter este una dintre prioritățile noastre principale și ne angajăm să ajutăm oamenii să înțeleagă instrumentele de securitate pe care le oferim. Începând de astăzi, utilizatorii Twitter au opțiunea de a folosi cheile de securitate ca metodă unică de autentificare cu doi factori (2FA), cel mai eficient mod de a vă păstra contul Twitter în siguranță”, se arată în postarea care anunță lansarea noii caracteristici.

Utilizarea cheilor de securitate ca metodă 2FA nu este o noutate pentru Twitter. În 2018, a introdus opțiunea ca una dintre mai multe metode 2FA, dar aceasta le impunea utilizatorilor să aibă activată și o altă formă de 2FA, iar suportul fiind oferit inițial doar pentru versiunea web. Funcția a fost extinsă la aplicațiile Android și iOS în 2020 și la începutul acestui an a fost adăugată opțiunea de a înregistra mai multe chei de securitate.

Orice metodă de 2FA este mai bună decât nimic, însă cheile de securitate hardware oferă garanții mai mari împotriva compromiterii contului,decât autentificarea 2FA bazată pe SMS, spre exemplu. Într-adevăr, și aplicațiile de autentificare s-au aflat, de multe ori, în vizorul atacatorilor.

Codurile primite prin mesaje text pot fi interceptate cu ușurință de un criminal cibernetic cu ambiție. Acesta ar putea, de exemplu, să redirecționeze mesajele text către o altă cartelă SIM prin efectuarea unui atac de tip swap SIM, care presupune impersonarea victimei și contactarea operatorului de telecomunicații pentru a-l convinge că „telefonul victimei” a fost furat și că acum folosește un nou SIM.

„Cheile de securitate oferă cea mai puternică protecție pentru contul dvs. Twitter, deoarece au protecții încorporate pentru a se asigura că informațiile partajate nu pot fi utilizate pentru a vă accesa contul, chiar dacă o cheie este utilizată pe un site de phishing. Ei folosesc standardele de securitate FIDO și WebAuthn pentru a se asigura că oferă o protecție adecvată împotriva tentativelor de phishing de la un dispozitiv uman la un dispozitiv hardware. Cheile de securitate pot diferenția site-urile legitime de cele rău intenționate și pot bloca încercările de phishing pe care codurile SMS sau de verificare nu le-ar face”, a spus Twitter, subliniind diferențele.

Dacă nu ați activat încă nicio metodă 2FA pentru contul dvs., ar fi bine să faceți acest pas imediat urmând ghidul oferit de Twitter. Și pentru a evita compromiterea contului dvs., puteți urma recomandările noastre pentru o experiență cât mai sigură pe Twitter.

Amer Owaida July 5, 2021

Lasa un comentariu